A vörös vesebab és a pinto bab bizonyult a kutatás szerint a legjobb választásnak: ezek kiválóan csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, ha naponta 180 grammot fogyasztunk valamelyikből, ugyanis kordában tartják a koleszterinszintet. A tanulmány azt is megállapította, hogy a babfogyasztás bár enyhén növelte a nátriumbevitelt, ami nem jó, hiszen ez összefüggésben áll a magas vérnyomással, ezt a megnövekedett káliumbevitel ellensúlyozta, ami a vérnyomás csökkentése felé billentette a mérleget.
2/3
Fotó: Pinterest
Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
A vörös vesebab és a pinto bab bizonyult a kutatás szerint a legjobb választásnak: ezek kiválóan csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, ha naponta 180 grammot fogyasztunk valamelyikből, ugyanis kordában tartják a koleszterinszintet. A tanulmány azt is megállapította, hogy a babfogyasztás bár enyhén növelte a nátriumbevitelt, ami nem jó, hiszen ez összefüggésben áll a magas vérnyomással, ezt a megnövekedett káliumbevitel ellensúlyozta, ami a vérnyomás csökkentése felé billentette a mérleget.