Napi két adag ebből az ételből kivégzi a hasi zsírt: még a vérnyomást is csökkenti ez a szuperélelmiszer

Legalábbis ezt állítja egy új tanulmány, amely szerint csupán két adag elfogyasztása egy bizonyos alapélelmiszerből már csodát tehet alakunkkal és általános egészségünkkel is.
Te milyen gyakran fogyasztasz belőle?
A bab egy rendkívül tápláló hüvelyes növény, amely világszerte népszerű, és számos kultúrában alapvető élelmiszer. Gazdag fehérjében, rostokban, vitaminokban (például folsavban) és ásványi anyagokban (mint a vas, a kálium és a magnézium), emiatt pedig gyakran fogyasztják a vegetáriánus és vegán étrend követői is. A babot sokféle ételben használják: levesekben, salátákban, pörköltekben, főzelékekben vagy akár köretként is, és különösen népszerű a mexikói, indiai, mediterrán és magyar konyhákban. Jótékony hatásai közé tartozik az emésztés támogatása, a koleszterinszint csökkentése, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentése. A rendszeres babfogyasztás ugyanakkor egy friss tanulmány szerint hozzájárulhat a testsúlykontrollhoz is – írja a Mirror. Hogy pontosan mit tesz szervezeteddel napi két adag bab, azt galériánkból megtudhatod!
A Public Health England szerint sajnálatos módon 10 felnőttből kevesebb, mint egy visz be a szervezetébe napi szinten elegendő mennyiségűt ebből a szénhidrátból, pedig rengeteg egészségügyi probléma megelőzhető lenne, ha mindenki legalább 30 grammot fogyasztana belőle.
Leadfotó: 123rf
Oldalak
