A finomított szénhidrátok, mint például amilyen a fehér liszt is, magas glikémiás indexszel (GI) rendelkeznek – ez azt jelenti, hogy a szervezet gyorsan megemészti őket, ez pedig a vércukor- és az inzulinszint hirtelen megugrását okozza. Több kutatás szerint a magas GI-vel rendelkező ételek károsítják az agyműködést, rontják a memóriát, ez pedig mind a gyerekeknél, mind pedig a felnőtteknél előfordulhat. Ezenkívül ezek az élelmiszerek az intelligenciaszintet is csökkenthetik, valamint növelik a demencia kockázatát.
A finomított szénhidrátok, mint például amilyen a fehér liszt is, magas glikémiás indexszel (GI) rendelkeznek – ez azt jelenti, hogy a szervezet gyorsan megemészti őket, ez pedig a vércukor- és az inzulinszint hirtelen megugrását okozza. Több kutatás szerint a magas GI-vel rendelkező ételek károsítják az agyműködést, rontják a memóriát, ez pedig mind a gyerekeknél, mind pedig a felnőtteknél előfordulhat. Ezenkívül ezek az élelmiszerek az intelligenciaszintet is csökkenthetik, valamint növelik a demencia kockázatát.