A magas higanytartalmú halak fogyasztását szintén érdemes elkerülni, hiszen a higany egy olyan neurológiai méreg, amely hosszú ideig fellelhető az állati szövetekben. A hosszú életű, ragadozó halak különösen érzékenyek a higany felhalmozódására, így bennük akár nagy mennyiség is fellelhető. Ha pedig az ember elfogyasztja a higannyal szennyezett halat, a méreg az egész testben elterjed, az agyban, a májban és a vesékben pedig koncentrálódik. A higanymérgezés hatásai közé tartozik a központi idegrendszer és a neurotranszmitterek károsodása, valamint a neurotoxinok stimulálása, ami az agy károsodását eredményezi. A magas kockázatú halak közé sorolható a higanytartalom szempontjából a kardhal, a királymakréla, a cserepeshal és a tonhal is.
A magas higanytartalmú halak fogyasztását szintén érdemes elkerülni, hiszen a higany egy olyan neurológiai méreg, amely hosszú ideig fellelhető az állati szövetekben. A hosszú életű, ragadozó halak különösen érzékenyek a higany felhalmozódására, így bennük akár nagy mennyiség is fellelhető. Ha pedig az ember elfogyasztja a higannyal szennyezett halat, a méreg az egész testben elterjed, az agyban, a májban és a vesékben pedig koncentrálódik. A higanymérgezés hatásai közé tartozik a központi idegrendszer és a neurotranszmitterek károsodása, valamint a neurotoxinok stimulálása, ami az agy károsodását eredményezi. A magas kockázatú halak közé sorolható a higanytartalom szempontjából a kardhal, a királymakréla, a cserepeshal és a tonhal is.