"Piña Colada" sajttorta: Bulihangulat a hétköznapokra

Azt hiszem, a téli időszakban mindenki álmodik egy kis trópusi hangulatról, mellé pedig egy igazán finom sajttortáról! Ezzel a recepttel most az álom valóra válik! Próbáljátok ki Ti is!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
“Piña Colada“ Sajttorta - Hozzávalók:
Krém
- 168g krémsajt
- 50 g poreritrit
- 32 g tejföl
- 50g habtejszín
- 0,5 tk habfix
- 2 szelet ananász, apró darabokra vágva, lecsöpögtetve
Keksz alap:
- 60 g zabkeksz (finomra őrölve)
- 30g vaj, olvasztva
- 20g kókuszreszelék
Díszítés:
- 50g habtejszín
- 1 ek. kókuszreszelék
- 1 tk. poreritrit
- 0,5 tk. habfixáló
- koktélcseresznye
- mentalevél
Pina colada torta
Elkészítés:
1. Először összeállítjuk a sajttorta alapját. Ehhez a zabkekszet, egy asztali aprítóval morzsa állagúra aprítjuk, majd egy tálban összekeverjük az előre megolvasztott vajjal és a kókuszreszelékkel.
2. A tészta alapot a tálalópoharak aljába nyomkodjuk úgy, hogy a felszínük egyenletes legyen. Hűtőbe tesszük dermedni, amíg elkészítjük a krémet.
3.A krémhez a hűtőhideg habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és összekeverjük az összes többi hozzávalóval. Az ananásszal, poreritritettel, tejföllel, krémsajttal.
4.Kivesszük a hűtőből a poharakat és a keksz alap tetejére töltjük az elkészült krémet.
5.Rátérünk a díszítésre. A hűtőhideg habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd hozzákeverjük a poreritritet, valamint a kókuszreszeléket. Egy nyomózsák segítségével a habot a sajttortánk tetejre helyezzük.
6.Díszítésnek használhatunk még koktélcseresznyét, valamint mentalevelet.
Még két egészséges, édes receptért kattints a következő oldalra!
Fotók: Marton Adrienn
Oldalak
