Recept

Lime-os, mascarpone krémes zöldbabfőzelék, stefánia szelettel

Lime-os, mascarpone krémes zöldbabfőzelék, stefánia szelettel

Ki ne emlékezne gyermekkorából a híres tejfölös zöldbabfőzelékre? Én mindig is szerettem, de most egy kis csavarral és egy ízletes stefánia szelettel még különlegesebbé tettem. Próbáljátok ki ti is!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Lime-os, mascarpone krémes zöldbabfőzelék, stefánia szelettel

Lime-os, mascarpone krémes zöldbabfőzelék, stefánia szelettel

Hozzávalók:

A főzelékhez:

  • 3 db salotta hagyma
  • 40 dkg zöldbab
  • 20 dkg mascarpone
  • 4 dl alaplé
  • 1 lime reszelt héja
  • ½ dl fehérborecet
  • 1 ek barnacukor
  • 3 dkg vaj
  • só, bors

A fasírthoz:

  • 1,5 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 90 dkg dkg sertéscomb darálva
  • 1 tk friss kakukkfű
  • 3 ek worcestershire szósz
  • 1,5 ek dijoni mustár
  • 25 g szemlemorzsa
  • 60 ml sovány tej
  • 1 db tojás
  • 2 db főtt tojás
  • só, bors

Elkészítés:

Főzelék:

  1. A vajon megpirítjuk az apró kockákra vágott salotta hagymát.
  2. A megtisztított zöldbabot a serpenyőbe tesszük, kevés alaplével felöntjük, majd fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Botmixerrel pürésítjük a serpenyőben, majd sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a cukrot, majd a fehérborecetet, és visszatesszük, hogy összeforraljuk az ízeket.
  4. A mascarpone krémbe reszeljük a lime héját, majd belekeverjük a zöldbabpürébe. Ha igazán selymes állagot szeretnénk elérni, akkor érdemes még egyszer turmixolni.

Fasírt:

  1. Egy kivételével főzzük meg a tojásokat forró vízben.
  2. A vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és tovább pirítjuk még 2 percig.
  3. A hagymákhoz egy tálban keverjük hozzá a darált húst, majd a fűszereket, végül a tejet, és az utolsó tojást. Alaposan dolgozzuk össze a keveréket.
  4. Rakjuk a húskeverék egyik felét egy belül kivajazott sütőformába egy rétegben, majd sorban belerakjuk a megpucolt tojásokat is. Ezután tegyük bele a húskeverék maradékát, és szépen egyengessük el a tetejét.
  5. Takarás nélkül süssük 180 fokon 1 óra 30 percig. A kész fasírtot felvágás előtt pihentessük legalább egy fél órát.
Fotók: Marton Adrienn

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Recept
Egészség
Van egy olyan vitamin, amely segítségével a kutatások szerint megelőzhető a demencia leggyakoribb formája, az Alzheimer-kór, de csak akkor, ha megfelelő mennyiséget viszünk be ebből a vitaminból a...
Sztárok
Krausz Gábor nem olyan rég arról nyilatkozott, hogy az exe, Tóth Gabi megcsalta, és ez indította el a lavinát a házasságukban.
Esküvő
Nem csak az esküvő, hanem annak a megszervezése életre szóló emlék marad. A jó emlék alapja pedig a megfelelő szolgáltatók kiválasztása. Ismerd meg, hogy mely szolgáltatókat milyen sorrendben érdemes...
Sztárok
Másfél évvel válásuk bejelentése után most szólalt meg először mélyebben Tóth Gabival való kapcsolatáról Krausz Gábor sztárséf.
Sztárok
Meglepő titok látott napvilágot Kamilla és III. Károly menyegzőjéről: a világ nem tudott róla, de a királyné egy ponton teljesen kiborult.
Lifestyle
Látszólag tiszta, mégis veszélyes baktériumok és vírusok melegágya lehet – ezt az eszközt mindenki használja, de csak kevesen tisztítják megfelelően.