Édes, fügés pizza – egyszerű, különleges és egészséges
![Édes, fügés pizza – egyszerű, különleges és egészséges Édes, fügés pizza – egyszerű, különleges és egészséges](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/blog/edes_pizza_marton_brandingelt_980x480.jpg?itok=G_jrNId7)
A pizza egy olyan étel, amit bárki szívesen fogyaszt, ám elkészíteni már nem mindenki szeret. Ez a recept azonkívül, hogy rendkívül egyszerűen elkészíthető, még egészséges is. Most egy rendhagyó édes-fügés változatot készítettem. Próbáljátok ki ti is!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Édes, fügés pizza
Hozzávalók:
A tésztához:
- 350 g tehéntúró
- 90 g zabkorpa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 1 tk só
- 4 ek gouda vagy trappista sajt, reszelve
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-1 tk szárított oregánó és bazsalikom
- bors
- olívaolaj
A feltéthez:
- 1 nagy mozzarella, szeletelve
- 50 g gouda vagy trappista sajt, reszelve
- rukkola
- dió
- 6 szem füge, szeletelve
- 1,5 dl paradicsomszósz
- méz
Elkészítés:
1. A hagymát és a fokhagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hagyjuk lehűlni.
2. A túrót egy tálba tesszük, majd villával alaposan áttörjük. Hozzáadjuk a zabkorpát és a tojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a szárított oregánót és a bazsalikomot, majd alaposan összedolgozzuk.
3. Két tepsit kibélelünk egy-egy sütőpapírral, vékonyan megkenjük olívaolajjal, elegyengetjük a masszát és előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt elősütjük.
4. Amíg sül a tészta, előkészítjük a feltéteket.
5. Az elősütött pizzalapot megkenjük paradicsomszósszal, megszóruk reszelt sajttal és teszünk rá mozzarella szeleteket is. Ezt követően kerül rá a rukkola, a felszeletelt füge, egy kevés dió. Lecsurgatjuk mézzel, majd 15 percig 180 fokon készre sütjük.
Tipp:
Tálaláskor csurgassunk rá egy kevés mézet, ettől szép fényes lesz a teteje.