Kolbásszal és quinoa-val töltött tintahal
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/blog/tintaha_marton.jpg?itok=XFVKNHEO)
Aki járt már tengerparton, biztosan kóstolta már a grillezett tintahalat. Aki kóstolta, az valószínűleg szereti is. Most mutatok egy olyan receptet, aminek a tintahal imádói biztosan nem tudnak ellenálni. Jó étvágyat!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Kolbásszal és quinoa-val töltött tintahal
Hozzávalók
- 4 tintahal
- 10 dkg chorizo, apró kockákra vágva
- 10-15 dkg quinoa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 lilahagyma, apróra vágva
- 1 salotta hagyma
- 1 jalapeno paprika, felaprítva
- friss petrezselyem
- friss koriander
- 1 citrom
- olívaolaj
A salátához:
- ½ dl borecet
- ½ dl olívaolaj
- 1 csomag vegyes salátamix
- só
Elkészítés:
1. A chorizot egy felhevített serpenyőbe tesszük és kisütjük a zsírját. Ezután adjuk hozzá a lilahagymát és az egész salottahagymát. Majd a felaprított jalapenot, fokhagymát és petrezselymet.
2. A quinoat forró, sós vízben puhára főzzük és a chorizos alaphoz adjuk.
3. A tintahalakat megtöltjük, meglocsoljuk olívaolajjal, majd grill serpenyőn megsütjük.
4. A salátához az olajat elkeverjük a borecetettel, sózzuk majd a salátára öntjük. Meglocsoljuk egy frissen facsart citrom levével, majd friss jalapenoval és korianderrel díszítjük.