Sárgabarackos túrókrém grillázzsal

Az a desszert amiben túró van, az biztosan csak finom lehet! A sárgabarack és a túró lágy textúrájához ráadásul, remekül illik a roppanós grillázs! Próbáljátok ki Ti is!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Sárgabarackos túrókrém grillázzsal:
Hozzávalók
- 8-10 db érett sárgabarack, kimagozva és meghámozva
- 2 dl friss narancslé
- 4 ek cukor
- 2 dkg zselatinlap
- 20 dkg tehéntúró
- 2 dl habtejszín
- 1 vaníliarúd
- 1 citrom
- só
- A grillázshoz:
- 30 dkg kristálycukor
- 10 dkg dió , apróra törve
- víz
Barackos túrókrém
Elkészítés
1. A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe kb 10. percre. A sárgabarackot lepürésítjük egy kevés citromlével.
2. Egy lábasban felmelegítjük a narancslevet és hozzáadunk 2 ek cukrot. Ha a cukor már felolvadt, hozzáöntjük a pürésített barackot, majd a zselatint és addig melegítjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Ezután áttöltjük egy tálba és betesszük a hűtőbe.
3. Az előre behűtött habtejszínt a vaníliarúd kikapart magjaival habbá verjük. Az összetört túróhoz hozzáadunk egy pici sót, reszelt citromhéjat és 2 evőkanál cukrot, majd a felvert tejszínhabbal elkeverjük.
4. A grillázshoz egy lábasban felolvasztjuk a cukrot egy kevés vízzel. Amikor a víz már elpárolgott és elkezd barnulni a cukor, hozzáadjuk a diót. Forralunk még rajta egyet és egy zsírpapírra öntjük, hogy megszilárduljon.
5. A Poharakba először túrókrémet teszünk, ráöntjük a barackkrémet, hűtőben 2 órát pihentetjük és a grillázzsal díszítjük.
Még több könnyű, de finom receptért kattints a következő oldalra!
Fotók: Marton Adrienn
Oldalak
