Sárgabarackos túrókrém grillázzsal
Az a desszert amiben túró van, az biztosan csak finom lehet! A sárgabarack és a túró lágy textúrájához ráadásul, remekül illik a roppanós grillázs! Próbáljátok ki Ti is!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Sárgabarackos túrókrém grillázzsal:
Hozzávalók
- 8-10 db érett sárgabarack, kimagozva és meghámozva
- 2 dl friss narancslé
- 4 ek cukor
- 2 dkg zselatinlap
- 20 dkg tehéntúró
- 2 dl habtejszín
- 1 vaníliarúd
- 1 citrom
- só
- A grillázshoz:
- 30 dkg kristálycukor
- 10 dkg dió , apróra törve
- víz
Elkészítés
1. A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe kb 10. percre. A sárgabarackot lepürésítjük egy kevés citromlével.
2. Egy lábasban felmelegítjük a narancslevet és hozzáadunk 2 ek cukrot. Ha a cukor már felolvadt, hozzáöntjük a pürésített barackot, majd a zselatint és addig melegítjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Ezután áttöltjük egy tálba és betesszük a hűtőbe.
3. Az előre behűtött habtejszínt a vaníliarúd kikapart magjaival habbá verjük. Az összetört túróhoz hozzáadunk egy pici sót, reszelt citromhéjat és 2 evőkanál cukrot, majd a felvert tejszínhabbal elkeverjük.
4. A grillázshoz egy lábasban felolvasztjuk a cukrot egy kevés vízzel. Amikor a víz már elpárolgott és elkezd barnulni a cukor, hozzáadjuk a diót. Forralunk még rajta egyet és egy zsírpapírra öntjük, hogy megszilárduljon.
5. A Poharakba először túrókrémet teszünk, ráöntjük a barackkrémet, hűtőben 2 órát pihentetjük és a grillázzsal díszítjük.