Kókuszos, lime-os karfiolrizs: karcsúsító vacsi villámgyorsan

Adott egy fej karfiol, amit rizsszem nagyságúra aprítunk, aranybarnára sütünk és izgalmasan ízesítünk. Megígérhetem nektek, hogy aki nem szereti a karfiolt, ezután biztosan megnyalja mind a 10 ujját. Próbáljátok ki!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Kókuszos, lime-os karfiolrizs: egészséges finomság percek alatt
Amióta Ázsiából hazatértem, szinte nincs olyan étel, amit ne kókusztejesen, kicsit lime-osan és korianderrel feldíszítve tálalnék... Tényleg... Komolyan mondom... Még a karfiolt is. Na de ne szaladjunk ennyire előre!
Hozzávalók
- 1 fej karfiol ( rózsáira szedve)
- 2 ek. kókuszolaj
- 2 ek. kókuszte
- friss koriander, ízlés szerint ( durvára vágva)
- lime juice
- 2 tk. méz
- ¾ tk. tengeri só
- parmezán forgács, ízlés szerint
Elkészítés
- Tegyük a karfiol rózsákat a konyhai aprítógépbe és aprítsuk össze, amíg rizsszem nagyságúak lesznek.
- Egy nagy serpenyőben vagy wok-ban hevítsük fel a kókuszolajat középmagas hőmérsékletre.
- Tegyük bele a karfiolt és süssük 5 percig. Figyeljünk rá, hogy csak aranybarnára pirítsuk és ne égessük meg. Az égett karfiolnak nagyon rossz íze van.
- Miután megpirult, adjuk hozzá a mézet, tejet, sót és lime juice-ot. 2 percig még hagyjuk a főzőlapon.
- Tálaláskor reszeljünk rá parmezán forgácsot, majd durvára vágott koriander levéllel díszítsük.
Ha szereted a citrusos ízvilágot, akkor kattints a következő oldalra, még több hasonló receptért!