Csirkével töltött burgonya hajó: egyedi külső, hagyományos ízek

A következő receptem édesburgonya hajó, amit színes ropogós zöldségekkel és sült-sajtos csirkével töltöttem meg.
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Csirkével és zöldségekkel töltött édesburgonya hajó házi majonézzel
A következő receptemben a gasztronómia izgalmasabb vizeire evezek, mégpedig egy édesburgonya hajóval, amit színes ropogós zöldségekkel és sült sajtos csirkével töltöttem meg. Azoknak ajánlom, akik bátran vallják a konyhában is, hogy egy étel lehet egyszerű, de nagyszerű. Többek között ezért is kedves számomra... Na meg, mert tudom mennyire isteni a végeredmény.
Hozzávalók
- 2 db nagyobb édesburgonya (vagy 4 kisebb)
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- fél vöröshagyma
- 1 db csirkemell filé
- 2 marék mozzarella sajt
Csirke fűszerei
- 2 tk chili por
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk só
- 1 tk bors
- 2-3 ek olíva olaj
Majonéz
- 2 db tojássárgája
- 2 dl olívaolaj
- pár csepp citromlé
- 1 tk dijon mustár
- só, bors
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra.
2. Süssük elő az édesburgonyákat (20 perc).
3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tegyük bele az édesburgonyákat és szúrjuk meg a tetejüket villával 2-3 helyen. Helyezzük mellé a tepsiben, a julienne-re vágott paprikákat és a hagymát.
4. Keverjük össze a fűszereket az olívaolajjal, majd öntsünk a pácból a paprikákra és a hagymára.
5. A zöldség mixre tegyük rá a keresztbe vágott csirkemelleket. Locsoljuk meg olívaolajjal a húst is és fűszerezzük be mindkét oldalát a maradék fűszerkeverékkel.
6. Süssük 20-25 percig, amíg a csirke 75 C fokos nem lesz. Hagyjuk hűlni egy pár percig.
7. Egy villa segítségével szedjük kis darabokra a csirkemellet és keverjük össze a zöldség mixszel. Töltsük meg az óvatosan felül megvágott édesburgonyákat a zöldségekkel és a hússal. Szórjunk rá mozzarella sajtot.
8. Süssük 5 percig, amíg a sajt megolvad.
9. Közben készítsük el a majonézt. A tojássárgákat egy keverőtálba tesszük. Egy habverő segítségével hozzákeverjük a sót, borsot és a mustárt. Lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat. Alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük a citromlevet is.
10. Tálaláskor a töltött édesburgonya tetejére csurgatjuk a majonézt és friss snidlinget vágunk rá.
Tipp: ha van lehetőség, a pácolt csirkemellet 3-4 órára, de akár egy éjszakára is tegyük be a hűtőbe, letakarva.