Recept

Céklás humusz friss zöldségekkel - Alakbarát ropogtatnivaló a filmnézős estékre

Céklás humusz friss zöldségekkel. Egészséges, nagyon laktató, mégsem hizlal. Tökéletes vendégváró falatok, amellett, hogy már a színei miatt önmagába "felöltözteti az asztalt".

Marton Andrienn - ételstylist, receptíró

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Céklás humusz friss zöldségekkel

Elkészítés: 15 perc
Előkészítés: 1,5 óra
Mennyiség: 4-5 főre

Ellenállhatatlanul finom

Hozzávalók:

  • 2 db közepes méretű cékla
  • 1 db konzerv csicseriborsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. Pödör Pisztácia olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ek. citromlé
  • só, bors ízlés szerint
  • 5 db sárgarépa
  • 15 szál zöld spárga
  • 1 db kígyóuborka

Elkészítés

A céklákat becsomagoljuk alufóliába, úgy, hogy előtte olíva olajjal, sóval, borssal bedörzsöljük. Sütőben, 250 fokon 1,5 óráig sütjük. A héját letisztítjuk róla, majd kockákra vágjuk.

Készítsük elő a céklákat

Egy edénybe beleöntjük a csicseriborsó konzerv tartalmát és hozzáadjuk a gerezd pucolt fokhagymát és a pucolt vöröshagymát. Lassú tűzön forraljuk még 1 órán keresztül.

A csicseriborsót főzzük meg

Amikor kész, a folyadékon kívül az edény tartalmát a turmixgépbe tesszük, amihez hozzáadjuk még a kocákra vágott sült céklát, a Pödör Pisztácia olajat és a citromlevet. Krémes állagúra pépesítjük. Ha nincs elég folyadék ahhoz, hogy a turmixgép alaposan szét tudja vágni a csicseriborsó keveréket, akkor öntsünk hozzá még az megmaradt léből. Ha a kívánt állagot elértük, akkor sóval, borssal ízesítjük.

Pépesítsük a hozzávalókat

Eközben előkészítjük a zöldségeket. Az uborkát megmossuk és szeleteket vágunk belőle, a répát megpucoljuk. A spárgát és a répát, forró, lobogó, sós vízbe tesszük 2 percig, majd utána áthelyezzük egy hidegvízzel teli tálba, amit teleteszünk jégkockákkal.

Készítsük elő a zöldségeket

A zöldségeknél először a forralásnak, majd a jegesvízbe való merítésnek azért van jelentősége, mert a zöldségek így ugyanolyan roppanósak maradnak, de kicsit puhábbak, míg a színük sokkal élénkebb lesz, mint nyersen.

Roppanós zöldségek

Brownie-t is sütnél? Vagy inkább salátát készítenél? Mutatok még két szuper receptet! Klikk a következő oldalra!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Recept
      Fashion&Beauty
      Ránia és Letícia királyné gyakran tűnik fel hasonló stílusú ruhában – legyen szó elegáns gálavacsorákról, hivatalos eseményekről vagy hétköznapibb megjelenésekről –, emiatt pedig sokan úgy vélik,...
      Lifestyle
      A Ráknak fontos döntéseket kell hoznia a karrierjével kapcsolatban. Napi horoszkóp.
      Sztárok
      Árpa Attila nyert az idei InStyle Men of the Year gálán az Év Médiaszemélyisége kategóriában - a színész-műsorvezetővel és szerelmével a helyszínen készítettünk interjút.
      Sztárok
      Tegnap este az InStyle Men újra megrendezte exkluzív díjátadóját, a MEN of the Yeart. A gálaesten tíz kategóriában díjazták azokat a férfiakat, akik saját területükön kivételeset alkottak, akik...
      Egészség
      Sok helyen foglalkoznak az interneten, köztük a TikTok-on is azzal influenszerek, hogy mennyire káros, rágózól, vagy ha lenyeled a rágót. A szóbeszéd valóban igaz lehet, és legrosszabb esetben rákot...
      Lifestyle
      A körforgalomban sokan meg szokták szegni a szabályokat, de van egy dolog, amiért keményen büntet a rendőrség. Most felhívták a figyelmet, hogy ezt semmiképp nem csinálhatod az autóddal.