Recept

Sütőben sült gnocchi bolognai raguval

Imádjuk a bolognai ragut minden formában és mennyiségben!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 5. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Sütőben sült gnocchi bolognai raguval

Sütőben sült gnocchi bolognai raguval

Hozzávalók:

BOLOGNAI RAGU

  • 1 kg Darált marha hús
  • 15 dkg Bacon
  • 15 dkg Sűrített paradicsom
  • 40 dkg Kockázott paradicsom konzerv
  • 2 dl Száraz vörös bor
  • 4 dl Alaplé/ Víz
  • 1 db Sárgarépa
  • 1 szál Angol zeller
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 1 ág Rozmaring (10-12cm)
  • 3 levél Bazsalikom
  • 3 tk Oregáno
  • 1 ek Liszt

GNOCCHI

  • 50 dkg Burgonya
  • 35 dkg Liszt
  • 5 dkg Vaj
  • 1 db Tojás
  • 1 csipet Szerecsendió

ÖSSZEÁLLÍTÁS

  • 400 g Mozzarella

EGYÉNI HOZZÁVALÓK

  • Ízlés szerint: Só, bors

Elkészítés:

BOLOGNAI RAGU

  1. Egy nagyobb lábasba tegyünk kevés zsiradékot, amiben ledinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzátesszük a kockára vágott bacont és átpirítjuk.
  2. Mehet bele a reszelt sárgarépa és a szintén apróra vágott zeller.
  3. Ezután ráöntjük a vörösbort, pároljuk pár percig, majd mehet beletesszük a darált marhahúst.
  4. Felforraljuk és felöntjük a paradicsomokkal. Eközben az alaplében elkeverjük a lisztet és beleöntjük a lábasba.
  5. Beletesszük a fűszereket és lefedve 1-1,5 órát pároljuk.

GNOCCHI

  1. A burgonyát héjában puhára főzzük, megpucoljuk és összetörjük.
  2. Összegyúrjuk a tojássárgájával, a sóval, szerecsendióval, a borssal és annyi liszttel, amennyit felvesz a tészta (kb. a fent leírt mennyiség). Könnyen formálható ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
  3. A tésztából 1-2 cm széles hosszú hengert sodrunk és ezeket 3 centis nudlikra vágjuk, úgy, hogy minden darabra a villát kicsit rányomjuk. Forró sós vízbe kifőzzük.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

  1. Előveszünk egy hőálló tálat és az aljára kanalazunk a raguból, mehet rá a kifőtt gnocchi, majd ráöntjük a maradék a ragut, a végén a beterítjük a mozzarellával.
  2. 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük a tetejét.
Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Recept
      Sztárok
      Fördős Zé szereti az extrém helyzeteket, és volt arra is példa, hogy mentőhelikoptert kellett küldeni érte. Örülhetünk, hogy A Konyhafőnök egykori zsűritagja még köztünk van.
      Lifestyle
      Egyre több magyar dönt úgy, hogy külföldön vállal munkát. Ausztria helyett már sokan jóval messzebb lévő országokat is bevállalnak.
      Sztárok
      Harry herceg kezd egyre inkább magára maradni: azok után, hogy fivére, Vilmos herceg tudomást sem vesz róla, már apja, III. Károly király is fokról fokra kezd távolodni tőle.
      Home&Design
      A Dunn-Edwards festékmárka nevezte meg az évszázad színét, fennállásuk 100. évfordulója alkalmából.
      Lifestyle
      Cikkünkben megmutatjuk, melyik az a három csillagjegy, akire még ezen a tavasszal komoly változások várnak munkafronton.
      Sztárok
      Molnár Ferenc Caramel szerint ő és felesége, Szilágyi Szilvi példája az üdítő kivételek között van, de apaként egészen máshogy látja a nagyobb korkülönbséggel járó kapcsolatokat.