Sütőben sült gnocchi bolognai raguval

Imádjuk a bolognai ragut minden formában és mennyiségben!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Sütőben sült gnocchi bolognai raguval
Sütőben sült gnocchi bolognai raguval
Hozzávalók:
BOLOGNAI RAGU
- 1 kg Darált marha hús
- 15 dkg Bacon
- 15 dkg Sűrített paradicsom
- 40 dkg Kockázott paradicsom konzerv
- 2 dl Száraz vörös bor
- 4 dl Alaplé/ Víz
- 1 db Sárgarépa
- 1 szál Angol zeller
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 ág Rozmaring (10-12cm)
- 3 levél Bazsalikom
- 3 tk Oregáno
- 1 ek Liszt
GNOCCHI
- 50 dkg Burgonya
- 35 dkg Liszt
- 5 dkg Vaj
- 1 db Tojás
- 1 csipet Szerecsendió
ÖSSZEÁLLÍTÁS
- 400 g Mozzarella
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
- Ízlés szerint: Só, bors
Elkészítés:
BOLOGNAI RAGU
- Egy nagyobb lábasba tegyünk kevés zsiradékot, amiben ledinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzátesszük a kockára vágott bacont és átpirítjuk.
- Mehet bele a reszelt sárgarépa és a szintén apróra vágott zeller.
- Ezután ráöntjük a vörösbort, pároljuk pár percig, majd mehet beletesszük a darált marhahúst.
- Felforraljuk és felöntjük a paradicsomokkal. Eközben az alaplében elkeverjük a lisztet és beleöntjük a lábasba.
- Beletesszük a fűszereket és lefedve 1-1,5 órát pároljuk.
GNOCCHI
- A burgonyát héjában puhára főzzük, megpucoljuk és összetörjük.
- Összegyúrjuk a tojássárgájával, a sóval, szerecsendióval, a borssal és annyi liszttel, amennyit felvesz a tészta (kb. a fent leírt mennyiség). Könnyen formálható ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
- A tésztából 1-2 cm széles hosszú hengert sodrunk és ezeket 3 centis nudlikra vágjuk, úgy, hogy minden darabra a villát kicsit rányomjuk. Forró sós vízbe kifőzzük.
ÖSSZEÁLLÍTÁS
- Előveszünk egy hőálló tálat és az aljára kanalazunk a raguból, mehet rá a kifőtt gnocchi, majd ráöntjük a maradék a ragut, a végén a beterítjük a mozzarellával.
- 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük a tetejét.
Fotók: Komáromi Annamária
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Oldalak
This is a modal window.