Recept

Pisztáciakrémes szalagos fánk - Nem csak farsangra!

Egy különleges édesség a hideg, szürke tél elbúcsuztatására:

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 4. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Pisztáciakrémes szalagos fánk

Hozzávalók:

FÁNK TÉSZTA

  • 50 dkg Liszt
  • 250 ml Tej
  • 8 dkg Cukor
  • 2 dkg Élesztő
  • 7 dkg Vaj
  • 4 db Tojássárgája
  • 1 csipet Só
  • 1 ek Rum
  • 1 db Citrom reszelt héja

PISZTÁCIAKRÉM

  • 5 dl Tej
  • 1 csomag Fehércsokoládés puding
  • 100 g Cukor
  • 150 g Vaj
  • 200 g Pisztácia
  • 1 tk Vanília őrlemény

EGYÉNI HOZZÁVALÓK

  • Olaj (sütéshez)
  • Porcukor
  • Fahéj

Elkészítés:

FÁNK TÉSZTA

A tejet felmelegítjük, az élesztőt egy teáskanálnyi cukorral felfuttatjuk benne 15 perc alatt.

A felfuttatott élesztős tejet beleöntjük egy nagy tálba, hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat, az olvasztott vajat és a rumot, összevegyítjük. Majd részletekben hozzászitáljuk a lisztet. Addig dagasztjuk, amíg hólyagos lesz.

Ezután folpackkal lefedjük és meleg helyre tesszük, 1 órán át kelesztjük.

A tésztát még egyszer átdagasztjuk, és egy belisztezett deszkán egy centi vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát kör alakú fánkforma szaggatóval kiszaggatjuk.

A fánkokat meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk állni, míg a kétszeresükre dagadnak.

Forró olajban, oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Sütés után a fánkokat sütőrácson lecsepegtetjük, majd egy kicsit hagyjuk hűlni. Ezután megforgatjuk őket fahéjas porcukorban.

PISZTÁCIAKRÉM

A pisztáciát univerzális aprítóban finomra daráljuk.

A pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel. Sűrű pudingot főzünk belőle, ha besűrűsödött hozzákeverjük a vanília őrleményt.

A vajat habosra keverjük, majd ha kihűlt a puding, krém állagúra keverjük vele és az őrölt pisztáciával.

Nyomócsővel ellátott habzsákban töltjük és 30 percre hűtőbe tesszük.

Tálalás:

A fahájas porcukorba forgatott fánkokat a pisztáciakrémmel megtöltve tálaljuk.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Recept
Sztárok
Kiderült, hogy Meghan Markle-nek nem csupán férje közvetlen rokonaival akadt problémája, hanem Katalin hercegné lánytestvérével, Pippa Middletonnal is.
Fashion&Beauty
Charlène monacói hercegné pillanatok alatt ellopta a show-t a World Rugby Awards ünnepségen, melynek apropóján egy meseszép kreációt öltött magára.
Fashion&Beauty
Nehézséget okoz megtalálni azt a farmert, ami tökéletesen passzol a testalkatodhoz? Nem vagy egyedül! A farmer az egyik legnagyobb kihívást jelentő ruhadarab, hiszen bármilyen testalkatú is vagy, az...
Lifestyle
Kosnak egy rokona sokat segíthet a pénzügyei rendezésében. Napi horoszkóp.
Lifestyle
Nagyon oda kell figyelni az egyik magyar településen gazdiknak, mivel egy ismeretlen direkt ad mérgezett falatokat a kutyáknak. Gyakran már nem lehet segíteni a kis kedvenceken.
Lifestyle
Sokaknak az a lényeg, hogy minél nagyobb tévét vegyenek maguknak. A szakértők igyekeznek felhívni mindenki figyelmét arra, hogy nem a méret a lényeg.