Mascarponés-lazacos roló - A sajtos roló modernebb változata

Ti szerettétek gyerekkorotokban a sajtos rolót?
Én imádtam, és a mai napig imádom. Ha látok cukrászdában, biztos, hogy nem távozok nélküle. Ez a MASCARPONÉS-LAZACOS ROLÓ a sajtos roló modern változata, érdemes kipróbálni:
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Mascarponés-lazacos roló
Mascarponés-lazac roló
Hozzávalók:
MASCARPONÉS-LAZACOS ROLÓ
- 100 g Füstölt lazac
- 1 csomag Leveles tészta
- 1 db Tojás
- 150 g Mascarpone
- 100 g Natúr sajtkrém
- 1 marék Kapribogyó
- 1 db Citrom
- 1 ek Kapor
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
- Fekete szezámmag
- Ízlés szerint
- Só
Elkészítés:
FÁNK TÉSZTA
A leveles tésztát kiterítjük és 2 cm-es csíkokra vágjuk.
A habroló formára tekerjük őket, úgy, hogy félig fedésbe legyenek.
Majd tojással megkenjük, fekete szezámmaggal megszórjuk és sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk.
200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Amíg hűlnek elkészítjük a lazacos krémet.
A lazacot apró kockára vágjuk. A mascarponét a sajtkrémmel habosra keverjük, majd belekeverjük a citrom reszelt héját, fél citrom levét, a kaprot, a kapribogyót és a füstölt lazacot.
Egy habzsákba kanalazzuk a sajtos krémet és egyesével megtöltjük vele a tésztarolókat.
Tálalás:
Kis citrom szeletekkel és kapribogyóval díszítve tálaljuk.