Muszaka

Egy finom tepsis fogás, amit ezentúl gyakran fogsz elkészíteni!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Muszaka
Muszaka
Hozzávalók:
Zöldségek:
- 1 db padlizsán
- 1 db cukkini
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek só
- 1 csipet bors
Ragu:
- 50 dkg darált marhahús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- 1 csipet fahéj
- 1 kk oregánó
- 1 ek só
- 2 ek cukor
- 1 csipet bors
- 1 db darabolt konzerv paradicsom
- 4 ek sűrített paradicsom
Besamel mártás:
- 5 dkg vaj
- 2 ek liszt
- 3 dl tej
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 csipet szerecsendió
- 5 dkg pankó morzsa
Elkészítés:
Zöldségek:
- A padlizsánt és a cukkinit felszeleteljük, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk és megkenjük az olívaolajjal, majd 210˙C-os sütőben 10-15 percig sütjük.
Ragu:
- Felkockázzuk a vöröshagymát és a fokhagymát, az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált marhahúst. Sózzuk, borsozzuk és addig pirítjuk még a hús ki nem fehéredik.
- Megfűszerezzük a babérlevéllel, az oregánóval, és a fahéjjal, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, a sűrített paradicsomot, és végül a cukrot.
- 20 percig lassú tűzön főzzük.
Besamel mártás:
- A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és 1 percig folyamatosan kevergetjük, majd felöntjük a tejjel. Kevergetés mellet megvárjuk amíg a mártásunk besűrűsödik. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.
Összeállítás:
- Egy nagyobb tűzálló tálba a zöldségek felét belerakjuk, ráhalmozzuk a ragu felét, majd erre kerül a zöldségek másik fele és befedjük a maradék raguval.
- A tetejére egyenletesen elosztjuk a besamel mártást, majd megszórjuk pankó morzsával.
- 200˙C-on 30-40 percig sütjük.
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Fotó: Komáromi Annamária
Oldalak
