Paradicsomos gombaragu zöldfűszeres galuskával

Mert hús nélkül is lehet ínycsiklandó ételt készíteni.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Paradicsomos gombaragu zöldfűszeres galuskával
Paradicsomos gombaragu zöldfűszeres galuskával
Hozzávalók:
Gombaragu:
- 30 dkg csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 4 dl paradicsompüré
- 1 tk cukor
- 10 db friss bazsalikomlevél
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
Zöldfűszeres galuska:
- 40 dkg liszt
- 6 db tojás
- 1 tk só
- 1 kis csokor snidling
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
Gombaragu:
- A hagymát apróra vágjuk és egy nagy serpenyőben kevés olajon ledinszteljük.
- Ha már puha, hozzáadjuk a darabolt gombát és addig pirítjuk, amíg minden oldaluk szép aranysárga nem lesz.
- Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Ráöntjük a paradicsomot, beledobjuk a bazsalikomot és édesítjük cukorral. Fedő alatt, kis lángon kb. 15 perc alatt készre főzzük.
Zöldfűszeres galuska:
- Felteszünk forrni egy nagy lábas vizet 1 ek sóval.
- A lisztet egy keverőtálba tesszük, ráütjük a tojásokat, megsózzuk, megfűszerezzük finomra aprított snidlinggel és petrezselyemmel, hozzáadunk 2,5 dl vizet, majd kikeverjük.
- Nokedliszaggatóval a forró vízbe szaggatjuk a galuskákat. Megvárjuk, amíg feljönnek a víz felszínére, majd további 2-3 percig főzzük.
- A gombaragut a galuskával tálaljuk.
Tipp: Tejföllel fogyasztva még szaftosabbá varázsolhatjuk.