Újhagymás-burgonyás scone

Íme a finom angol pogácsa receptje, ahogy még biztosan nem próbáltad.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Újhagymás-burgonyás scone
Újhagymás-burgonyás pogácsa
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 3 db GoldenBurg főzni való burgonya
- 3 szál újhagyma
- 15 dkg sajt
- 1 dl joghurt
- 1 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet cukor
- só, bors
Elkészítés:
- Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a sütőport, kevés borsot. Összekeverjük, majd az egészet a vajjal összemorzsoljuk.
- A lisztes keverékhez adjuk a joghurtot, a tojást, a főtt és összetört burgonyát a reszelt sajtot és az apróra vágott újhagymát.
- A tésztát összenyomkodjuk. Fontos, hogy ne gyúrjuk simára. 10 percre a hűtőbe tesszük.
- Ezután a tésztát egy jól kilisztezett felületen nagyjából 3 cm vastag téglalap formára nyújtjuk, és 3-4 cm oldalhosszúságú háromszögeket vágunk belőle. (Pogácsaszaggatóval is szaggathatod)
- Az így kapott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás:
A kész angol pogácsákat újhagymával megszórva tálaljuk.