Csokis babka koszorú

Édesítsd meg a hosszú hétköznapokat ezzel a finomsággal!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Csokis babka koszorú
Csokis babka koszorú
Hozzávalók (10 darabhoz, mérettől függ):
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 150 ml tej
- 25 g vaj
- 2 tojássárgája
- 15 g friss élesztő
- 1 ek cukor
- 1 csipet só
Töltelék:
- 5 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 3 ek holland kakaópor
Kenéshez:
- 1 db tojás
Elkészítés:
- A langyos tejben elkavarjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.
- Egy tálba szitáljuk a lisztet és a sót, összekeverjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, valamint az olvasztott vajat.
- Könnyű tésztát gyúrunk belőle. Folpackkal letakarjuk és meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Összeállítás:
- A megkelt tésztát 10 db egyenlő részre vágjuk, majd egyesével téglalap alakúra nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk a porcukros kakaó keverékkel.
- Hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, a végétől 1 cm elhagyunk, majd középen függőlegesen végig kettévágjuk.
- Az így kapott két szárat összefonjuk, majd kör alakba helyezzük.
- A babka koszorÚkat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, úgy, hogy ne érjenek össze, majd letakarva 30 percet a tepsiben is kelesztjük.
- Megkenjük őket a tojással és 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 per alatt késre sütjük.
Tipp: Mérettől függően készíthetünk több kisebb vagy egy nagy babka koszorút is.
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Fotó: Komáromi Annamária
Oldalak
