Barna vajas gnocchi pirított sütőtök kockákkal
Kihagyhatatlan őszi tészta specialitás.
Kihagyhatatlan őszi tészta specialitás.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.
Barna vajas gnocchi pirított sütőtök kockákkal
Hozzávalók:
SÜTŐTÖKÖS RAGU
- 30 dkg Sütőtök
- 30 dkg Fehér csiperke gomba
- 2 marék Friss spenót
- 1 ek Olívaolaj
HÁZI KÉSZÍTÉSŰ GNOCCHI - HOZ
- 1 kg Burgonya
- 30 dkg Liszt
- 2 db Tojás
- 2 ek Reszelt parmezán
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
- ízlés szerint só, bors
- Kecskesajt
- Friss zsálya
Elkészítés:
HÁZI KÉSZÍTÉSŰ GNOCCHI
- A megsütött és áttört burgonyát a tojással, liszttel, parmezánnal és két csipet sóval összegyúrjuk, majd a tésztát hűtőben pihentetjük 30 percig.
- 4 részre osztjuk és mindegyikből vékony, hosszabb hengereket sodrunk, és kb. 2 cm - ként felvágjuk őket, majd a felületét villával benyomjuk. Ismét hűtőben pihentetjük 15 percig.
- Sós, forró vízben megfőzzük őket. Amikor feljöttek a víz tetejére, azonnal vegyük ki őket, mert túl gyorsan túlfőnek.
SÜTŐTÖKÖS RAGU
- A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, majd elősütjük 50 percig, 200 fokon.
- Megvárjuk amíg lehűl, s amikor már könnyebben vágható, kisebb kockákat szelünk belőle.
- Egy serpenyőben vajat hevítünk és lepirítjuk a sütőtök kockákat, a gomba szeletekkel, majd hozzáadjuk a friss zsálya leveleket és a spenótot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Mikor a spenót összeesett, hozzáforgatjuk a házi gnocchi - kat, és hagyjuk pirulni őket.
TÁLALÁS
- A maradék vajjal még átforgatjuk, és ízlés szerint kecskesajttal felturbózhatjuk.
Fotók: Komáromi Annamária
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!