Nagyon sajtos pizzás tekercs

Próbáljuk ki többféle sajttal, és keverjünk hozzá egy kis csípős karikára vágott jalapeno.
Próbáljuk ki többféle sajttal, és keverjünk hozzá egy kis csípős karikára vágott jalapeno.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Nagyon sajtos pizzás tekercs
Nagyon sajtos pizzás tekercs
Hozzávalók:
Tésztához:
- 0,5 kg Liszt
- 25 g Élesztő
- 1 dl Tej
- 1 ek Cukor
- 350 ml langyos Víz
- 3 ek Olívaolaj
- 1 ek Só
- 1 cs Bors
- 1 ek szárított Oregánó vagy Toszkán fűszerkeverék
Feltét:
- 160 g Pizzaszósz
- 1 doboz Kukorica konzerv
- 20 dkg Gépsonka
- 30 dkg Sajt
Elkészítés:
- A lisztbe belekeverjük a sót, a borsot és a szárított fűszert.
- A tejet megmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot és ebben felfuttatjuk az élesztőt.
- Amikor felfutott hozzákeverjük a lisztes keverékhez, hozzáadjuk az olajat, a langyos vizet és folyamatosan dagasztjuk.
- 6-8 perc dagasztás után lefedjük és meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
- A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk.
- A tésztát megkenjük pizzaszósszal, ráhelyezzük a sonka szeleteket, amiket előtte csíkokra vágtunk. Megszórjuk kukoricával és a reszelt sajttal.
- Feltekerjük a tésztát, mintha egy piskótatekercs lenne és késsel egyenlő részre daraboljuk.
- Elfektetve sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tekercseket.
- 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Fotók: Komáromi Annamária
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!