Viszlát klasszikus fehér: ez a szín lesz 2025 legnagyobb trendje a konyhában

A modern lakberendezési trendek időnként teljesen új dimenziókat nyitnak meg a belsőépítészet világában. Olyan színek, amelyeket korábban talán csak dekorációs kiegészítőkön, esetleg egy-egy bútordarabon láttunk, most uralkodó elemekké váltak a lakás legfontosabb helyiségeiben.

Művészi burgundi

Az egyik legfigyelemreméltóbb és legnagyobb hatást kiváltó ilyen trend a burgundi színű konyha, amely megdöntötte az évek óta uralkodó, monokróm és visszafogott színvilágokat. A burgundi árnyalat, melyet a gazdag borvörös tónusok jellemeznek, egyszerre elegáns és karakteres, emellett luxust és melegséget áraszt.

De miért vált ez a szín ilyen kiemelkedően népszerűvé a konyhákban, egy olyan helyiségben, amelyet általában a világos, letisztult színek uralnak? Talán azért, mert a burgundi konyha az érzelmekre hat: egy olyan atmoszférát teremt, amely egyszerre inspirál és nyugtat, miközben feltölt energiával is. A kifinomultság és a mélység szimbóluma. A szín maga a francia borvidékek gazdag világát idézi, amely a szenvedély, a hagyomány és az elegancia háromszögében rejtőzik. Egy burgundi konyha valójában több, mint egy szín – ez egy életérzés, amely a meleg tónusaival meghittséget teremt. Ez a szín azonban nem csak esztétikai értelemben gazdagítja a teret: a burgundi tónusokat választó emberek általában szeretik a kreativitást, nyitottak a művészetekre, és hajlamosak az egyediségre törekedni.

Hogy néz ki ez a gyakorlatban? Fotókért lapozd fel a galériát!

A burgundi szín alkalmazása sokféle módon megvalósítható a konyhában, legyen szó nagyobb felületekről, például a konyhaszekrényekről vagy a falakról, vagy kisebb részletekről, mint a konyhapult, a székek vagy a lámpák. Az egyik legnépszerűbb megoldás, ha a teljes konyhabútor palettája ebben az árnyalatban pompázik, ami egy összefüggő, drámai hatást kelt. Ehhez gyakran párosítják a burgundi színt fényes felületekkel, mint például arany, bronz vagy akár króm díszítőelemekkel, amelyek kiemelik a mélyvörös tónust.
Kattints a további képekért!

Anne Hathaway merész és egyedi előszobája bemutatja, hogyan lehet egy tér egyszerre rendezett és kifinomult, mégis élettel teli és személyes. A minimalizmus és a maximalizmus találkozása a 2025-ös év legizgalmasabb lakberendezési trendje lesz, amely új utat nyit az egyensúly és a kreativitás világában.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Sztárok
A Bad Boys harmadik, illetve negyedik részét is jól fogadták a nézők, és lehet ez beindíthat egy retró hullámot.
Fashion&Beauty
Egészen meglepő, milyen szerelést választott magának egy vörös szőnyeges eseményre Halle Berry, ugyanis nem éppen a tőle megszokott stílust képviselte.
Lifestyle
Lelepleződött, hogyan trükközik az Instagram. Elég sokan kezdték már kiszúrni, de most maga a vezető erősítette meg a dolgot.