Lifestyle

Az egész rendszer megborulhat? Szigorú limitet vezettek be a palackvisszaváltó automatáknál

A változtatás október 26-án lépett életbe, és már most borítékolható, hogy sokakat érzékenyen fog érinteni.

Hiába számít nagy sikernek az új rendszer, ha kemény korlátozás jön

Október derekán jelentette be a MOHU, a Mol hulladékgazdálkodási koncessziós társasága, hogy az új rendszerben visszaváltott palackok, dobozok, üvegek száma elérte a félmilliárdot. Akkori közleményükben kiemelték: céljuk, hogy három év múlva az italcsomagolások minimum 90 százalékát visszaváltsák Magyarországon, ahol a becslések szerint évente több, mint 3 milliárd italcsomagolás van forgalomban. Jelenleg egyébként mintegy 3700 helyen lehet visszaváltani a palackokat, ebből 1300 helyen kézi visszaváltás működik. Ez a szám a jövőben tovább nő majd - tették hozzá.

Most viszont olyan változtatást jelentettek be, mely rengeteg felhasználóból válthat majd ki mély ellenérzéseket. A Pénzcetrum szúrta ki, hogy október 26-tól a MOHU szigorú limitet vezetett be a palackvisszaváltó automatáknál.

Az új változtatás értelmében a palackvisszaváltó automata már csak bizonyos értékben tud majd vásárlási utalványt kiadni.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Facebook

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Lifestyle
Egészség
A jelenlegi antibiotikumok nagyjából fele hatástalan, ami részben a gyógyszerek indokolatlan használatának következménye - hívja fel rá a figyelmet a K&H gyógyvarázs közleménye.
Utazás
Utolsó előtti szakaszánál tart a jogosítványok cseréje az Európai Unióban. Most azokat az autótulajdonosokat terheli kötelezettség, akik 1971 után születtek, de továbbra is a régi típusú...
Lifestyle
Máris mutatjuk azokat a remek élelmiszer akciókat, amik már csak pár napig lesznek érvényben, ám súlyos vétek volna lemaradnod róluk!