Ez történik a testedben, ha minden nap kólát iszol, és a szakértők figyelmeztetnek, hogy ne tedd

A tudósok már jó ideje tanulmányozzák a cukros italok egészségügyi hatásait, és tudjuk nagyon jól, hogy a kóla nem fog jót tenni az egészségednek. Azonban mi történik, ha minden nap fogyasztod?

Olyan termékről van szó, amit csak néha szabadna inni

A kóla az egyik legnépszerűbb üdítőital világszerte, amelyet sokan naponta fogyasztanak. Azonban a rendszeres fogyasztása számos egészségügyi kockázattal járhat. Nem hiába mutogatta is Cirsitiano Ronaldo az egyik sajtótájékoztatón, hogy „csak a víz”.

A kóla fő összetevői közé tartozik a víz, cukor (vagy édesítőszer), koffein, foszforsav, karamell színezék és különböző ízesítő anyagok. A cukor vagy édesítőszer nagy mennyiségben van jelen szinte mindegyikben, ami jelentős kalória- és cukorbevitelt jelenthet, ha valaki túlságosan rászokik.

Milyen hatással van a testünkre, ha nem tudunk megszabadulni a mindennapi kólaivástól? A galériánkban mindent leleplezünk!

A saját márkás kólák és a márkás kólák közötti különbségek elsősorban az összetevők minőségében és arányában rejlenek. Bár a saját márkás kólák gyakran olcsóbbak, nem feltétlenül egészségtelenebbek.
Kattints a további képekért!

Elképesztő, de minél többször nyitunk ki egy PET-palackot, annál több mikroműanyag kerül bele.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Sztárok
Szomorúan vette tudomásul a közvélemény, hogy Gajdos Tamás kapcsolata kútba zuhant. Nagy kérdés, hogy ennyi idő után meg lehet-e menteni egy házasságot.
Lifestyle
Sokszor előfordul, hogy a Messenger nem működik tökéletesen. Olykor viszont csak a beállításokat kell megpiszkálni, és fel is lélegezhetünk.
Fashion&Beauty
Julia Roberts legújabb megjelenésével mindenkit az ujja köré csavart.