Napi két adag ebből az ételből kivégzi a hasi zsírt: még a vérnyomást is csökkenti ez a szuperélelmiszer

Legalábbis ezt állítja egy új tanulmány, amely szerint csupán két adag elfogyasztása egy bizonyos alapélelmiszerből már csodát tehet alakunkkal és általános egészségünkkel is.

Te milyen gyakran fogyasztasz belőle?

A bab egy rendkívül tápláló hüvelyes növény, amely világszerte népszerű, és számos kultúrában alapvető élelmiszer. Gazdag fehérjében, rostokban, vitaminokban (például folsavban) és ásványi anyagokban (mint a vas, a kálium és a magnézium), emiatt pedig gyakran fogyasztják a vegetáriánus és vegán étrend követői is. A babot sokféle ételben használják: levesekben, salátákban, pörköltekben, főzelékekben vagy akár köretként is, és különösen népszerű a mexikói, indiai, mediterrán és magyar konyhákban. Jótékony hatásai közé tartozik az emésztés támogatása, a koleszterinszint csökkentése, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentése. A rendszeres babfogyasztás ugyanakkor egy friss tanulmány szerint hozzájárulhat a testsúlykontrollhoz is – írja a Mirror. Hogy pontosan mit tesz szervezeteddel napi két adag bab, azt galériánkból megtudhatod!

A szakértők szerint a bab a legjobb választás, ha laposabb hasra és karcsúbb derékméretre vágyunk, de az is kiderült, hogy akik naponta két adagot fogyasztanak ebből a hüvelyesből, azok arra is számíthatnak, hogy esetükben csökken majd a szívproblémák, a rákos megbetegedések, valamint a cukorbetegség kialakulásának kockázata.
Kattints a további képekért!

A Public Health England szerint sajnálatos módon 10 felnőttből kevesebb, mint egy visz be a szervezetébe napi szinten elegendő mennyiségűt ebből a szénhidrátból, pedig rengeteg egészségügyi probléma megelőzhető lenne, ha mindenki legalább 30 grammot fogyasztana belőle.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Sztárok
A rajongóknak még nem igazán jutott el a tudatáig, hogy nem láthatják majd többé a kedvencüket a pályán. Azonban sokan elfogadják, hogy ez volt az ésszerű döntés.
Lifestyle
Ha te sem szeretnéd, hogy otthonodat negatív energiák járják át, akkor mindenképp érdemes leltároznod, és megszabadulnod azoktól a dolgoktól, amelyek bevonzzák a rosszat.
Home&Design
A szín békés, meghitt hangulatot teremt, ezért a szakértők azt javasolják, hogy a nappalidat és az étkeződet dobd fel vele.