Home&Design

Ez a titok, amitől pillanatok alatt eltűnik az ételszag a konyhából

Kevesen tudják, de ez a fillérekért beszerezhető háztartási vegyület hatékonyan képes pillanatok alatt eltávolítani a kellemetlen szagokat otthonunkból.

Nincs szükség drága illatosítóra

A konyha gyakran a lakás szíve, de a főzés során keletkező erős szagok – legyen szó hagymáról, halról, vagy éppen erős fűszerekről – könnyen átjárhatják a teret, és sokáig megmaradhatnak. Talán kellemesebb, mikor a sütemények és különböző desszertek illata járja át a ház tereit, azonban ez is fullasztóan tud hatni egy idő után.

A legtöbb esetben a jól bevált szellőztetéssel próbálunk javítani a helyzeten, de főleg hidegebb időben, nem tudjuk elég ideig nyitva hagyni az ablakot, hogy minden szag elillanjon. Próbálkozhatunk még illatgyertyákkal, de egy nagyobb térben számos darabra szükség lesz belőle, ráadásul ha a különböző illatok keverednek, lehet pont az ellenkező hatást érjük el.

Kevesen tudják de az egyik legtermészetesebb és leghatékonyabb megoldás egy, a háztartásban régóta ismert vegyület, amit fillérekért be lehet szerezni a boltokban és pillanatok alatt eltünteti a kellemetlen szagokat. Mi ez és hogyan használhatjuk a szagok semlegesítésére?

Kattints a galériára!

Fehér ecet Az ecet egy savas vegyület, mely természetesen segít a baktériumok és a kellemetlen szagok eltávolításában. Az ecetben lévő ecetsav kémiai reakcióba lép a szagokat okozó molekulákkal, semlegesíti azokat, és így tisztább, frissebb levegőt hagy maga után. Ez különösen hatékony, ha a szagok zsíros, olajos alapú ételekből származnak, mivel az ecet képes feloldani ezeket az anyagokat. Különböző módszerek is vannak arra, milyen módon lehet felhasználni.
Kattints a további képekért!

A TikTok népe most azt szeretné, ha a hűtőnket is dekorálnánk...belülről.

Leadfotó: 123rf, forrás: apartmenttherapy.com

Oldalak

Video Alhat-e a kutya az ágyban? Erről is vallottak a magyar hírességek
Home&Design
Lifestyle
A Bikának ma jelentős változásokkal kell számolnia. Napi horoszkóp.
Sztárok
II. Erzsébet és Fülöp herceg életen át tartó szerelme nagyon különleges volt, amit jól bizonyít az is, hogy a néhai uralkodó évtizedekig a táskájában tartott egy ajándékot, amit még férje adott neki...
Sztárok
Mária királyné hangulatos, élénk színben pompázó kabátot öltött magára, amiben ő maga varázslatos jelenségként ragyogott.