Az ecet egy savas vegyület, mely természetesen segít a baktériumok és a kellemetlen szagok eltávolításában. Az ecetben lévő ecetsav kémiai reakcióba lép a szagokat okozó molekulákkal, semlegesíti azokat, és így tisztább, frissebb levegőt hagy maga után. Ez különösen hatékony, ha a szagok zsíros, olajos alapú ételekből származnak, mivel az ecet képes feloldani ezeket az anyagokat. Különböző módszerek is vannak arra, milyen módon lehet felhasználni.
Fehér ecet
Az ecet egy savas vegyület, mely természetesen segít a baktériumok és a kellemetlen szagok eltávolításában. Az ecetben lévő ecetsav kémiai reakcióba lép a szagokat okozó molekulákkal, semlegesíti azokat, és így tisztább, frissebb levegőt hagy maga után. Ez különösen hatékony, ha a szagok zsíros, olajos alapú ételekből származnak, mivel az ecet képes feloldani ezeket az anyagokat. Különböző módszerek is vannak arra, milyen módon lehet felhasználni.