Ha így téliesíted a leandert, nem fog megfagyni: bőségesen virágzik majd jövőre

Azok, akik tartanak otthon leandert, pontosan tudják, hogy bizony nem könnyű feladat felkészíteni a télre a cserjét, cikkünkben azonban most elárulunk néhány olyan tippet, amik nagy segítséget nyújthatnak.

Érdemes megfogadni ezeket a tanácsokat

A leander az egyik legnépszerűbb mediterrán növény, ami pompás éke tud lenni a szép és gondozott a kertnek. Aki ért a gondozásához, bizonyára pontosan tudja, hogy a szárazságot jól tűri, mivel mélyre nyúló gyökérzete eléri a talajvizet, azonban a szabadban nem bírja a telet, a fagypont alatti hőmérséklet pedig különösen veszélyezteti, éppen ezért nagyon nem mindegy, hogyan készítjük fel a vacogós hónapokra. Noha most még egyáltalán nem beszélhetünk arról, hogy farkasordító hideg tombol odakint, nem árt még időben megtenni az első lépéseket a leander védelme érdekében, amennyiben az a cél, hogy jövő nyáron csak úgy ontsa majd magából a virágokat, amikben igazi öröm gyönyörködni. Galériánkban felsorolunk néhány fontos szabályt, amiket ha betartasz, biztos lehetsz benne, hogy jó munkát végeztél!

A leander a téli hónapokban világos, hűvös helyen érzi magát a legjobban – a 2-10 Celsius-fok közötti hőmérséklet ideális számára. Fontos, hogy a növény ne legyen túl meleg helyen, mert ez a kártevők elszaporodásához vezethet.
Kattints a további képekért!

A meteorológusok legújabb mérései szerint idén hűvösebb, barátságtalanabb télre számíthatunk, mint a múlt esztendőben, amiért részben a La Niña jelenség okolható.

Leadfotó: 123rf

Forrás: Gardening Know How

Oldalak

Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
Utazás
Hatalmas mennyiségű esőre figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: Baranya, Bács-Kiskun és Tolna vármegyében egy nap alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat pénteken.
Lifestyle
Ha így készíted el a répát nemcsak finom lesz, hanem tudományosan igazoltan jobban hasznosul a szervezetünkben is.
Home&Design
Ezek a színek nemcsak eleganciát, hanem természetességet, nyugalmat és otthonosságot is sugároznak. Ráadásul rendkívül sokoldalúak, így bármilyen lakberendezési stílushoz alkalmazhatók, legyen az...