A legártalmasabb alvópóz miatt alakulhat ki az Alzheimer-kór, mindenkit figyelmeztetnek az orvosok

Azt már eddig is jól tudtuk, hogy abszolút nem mindegy, milyen pózban alszunk el. Az orvosok szerint azonban van egy, ami rettentően ártalmas.

Remélhetőleg te nem a legrosszabb pozitúrában szoktad meg az alvást

A pihentető alvás elengedhetetlen az egészséges életmódhoz és a mindennapi jóléthez. Ennek a minősége és mennyisége közvetlen hatással van a fizikai és mentális egészségünkre, valamint az életminőségünkre, de mint kiderült, az sem mindegy, milyen pózban fekszünk le.

Nem elhanyagolható tény, hogy az alvási pozíciók hatással vannak a gerinc és az ízületek helyzetére, a légzésre és a vérkeringésre. A helytelen póz hosszú távon fájdalmakhoz, izomfeszültséghez vagy még ennél rosszabb egészségügyi problémákhoz is vezethetnek.

A galériánkban megmutatjuk, hogy melyik a legrosszabb alvási póz a kutatók szerint! Bár ha megszoktad, akkor nehéz lesz változtatni.

A kutatók szerint az oldalt fekvő pozíció az egyik legjobb, mivel segít megőrizni a gerinc természetes görbületét, és csökkenti a horkolást.
Kattints a további képekért!

Természetesen mind a két nemnél előfordulhat alvászavar, de most érdekes kutatás látott napvilágot, hogy kik alszanak többet, illetve kevesebbet.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
Sztárok
Majka és Hajni már nagyon régóta alkotnak egy párt. Előbbi talán nem is gondolta volna, hogy egy férfi elő fog tűnni a párja múltjából.
Lifestyle
A Nyilast nem kíméli a sors és stresszes hónap elé néz. Íme az október havi egészség horoszkóp.
Sztárok
Ha még te sem szerezted be az őszi, átmeneti kabátodat, akkor mutatunk egy olyat, amit imádni fogsz.