Emlékezetesen finom lesz a csirkepaprikás, ha így főzöd: egyetlen apróságon múlik a tökéletes végeredmény

A legjobb csirkepaprikás bográcsban készül, de azért a tűzhelyen is készíthetünk ínycsiklandozó végeredményt – a titok csupán egyetlen összetevőben rejlik.

Mindenki kedvence

A csirkepaprikás a magyar konyha egyik legikonikusabb fogása, amiért a világ más pontjain is sokan rajonganak. Elkészítésének nincs egyetlen, kőbe vésett receptje: a főzés során minden háziasszony a saját családi hagyomány, illetve ízlésvilág szerint jár el, azonban abban mindenki egyetért, hogy a húsnak omlósnak, a szaftnak pedig sűrűnek, valamint zamatosnak kell lennie, amihez elengedhetetlen a sok hagyma, no meg az is, hogy türelmesek legyünk és kellő időt szánjunk rá. Nokedlivel, uborkasalátával tálalva tökéletes választás a vasárnapi menühöz, ám azt csak kevesen tudják, hogy az igazán jó végeredményhez fontos szem előtt tartani egyetlen apró lépést, amin egyébként sok múlik. Galériánkban eláruljuk, mitől függ, hogy a következő alkalommal valóban verhetetlen legyen ez a közkedvelt főétel:

Kevés finomabb eledel van egy tányér paprikás csirkénél, amelynek sűrű szaftjáért és omlós húsáért gyerekek, valamint felnőttek egyaránt rajonganak.
Kattints a további képekért!

Nem véletlen, hogy a pirítós régóta a reggeli étkezések kedvelt szereplője, hiszen tökéletes napindító, de ha azt szeretnéd, hogy igazán finom és hibátlan legyen, egy-két dolgot érdemes figyelembe venni.

Leadfotó: Getty Images

Forrás: SóBors

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
Ha te is az alábbi jegyek egyikébe tartozol, gondold meg minden nagyobb lépésed a héten.
Lifestyle
Kiemelkedően jó hetük lesz az alábbi jegyeknek, szerencse kíséri útjukat.
Utazás
Pokoli hőséggel rúgta ránk az ajtót a szeptember, aztán a Boris ciklon alaposan lehűtötte a kedélyeket, ráadásul az országnak az elmúlt évtized legnagyobb árvizével is meg kellett küzdenie. És ha...