Lelepleződött, hogy a kávék közül melyek a legegészségtelenebbek

Az rendben van, hogy a kávé egészséges, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyen fajtát iszol. Nem rég az is eldőlt, hogy mennyi a megfelelő mennyiség.

Vannak fajták, amik elég károsak

A kávé az egyik legnépszerűbb ital világszerte, és számos kutatás bizonyítja, hogy mérsékelt fogyasztása számos egészségügyi előnnyel járhat.

A kávé tele van antioxidánsokkal, amelyek segítenek semlegesíteni a szabad gyököket a szervezetben. Ezek az antioxidánsok csökkenthetik a krónikus betegségek, például a szívbetegségek és a rák kockázatát. Kutatások szerint a rendszeres kávéfogyasztás csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát is.

A galériánkban megmutatjuk, mi az a kávémennyiség, ahol meg kell állnunk és a legfontosabb dolgot is, vagyis hogy mely kávék a legegészségtelenebbek.

A szakemberek szerint naponta maximum 3-5 csésze kávé javasolt, ez nagyjából 400 mg koffeinnek felel meg. Persze az lenne a legjobb, ha valahogy be tudnánk lőni a három csészényi mennyiséget, mivel a túl sok koffeinnek valóban lehetnek káros mellékhatásai.
Kattints a további képekért!

Sokszor mondják, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, de hát igazából mindegyik fontos. Azonban nem mindegy, hogy mikor mit eszünk.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Inspiráló Nők Díj 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!
Lifestyle
Ha te sem vagy híve az erős kemikáliáknak, valamint a rágcsálóirtó szereknek és mérgeknek, akkor ezt a filléres házi praktikát neked is ismerned kell.
Lifestyle
A Vízöntővel olyan váratlan esemény történik, ami alapjaiban forgatja fel az életét. Napi horoszkóp.
Sztárok
Az 50 éves, Oscar-díjas spanyol színésznőn egyszerűen nem fog az idő vasfoga: éppoly csinos és káprázatos, mint 10-15 évvel ezelőtt, nem véletlenül irigykednek rá annyian.