Rémegyszerű trükk: még tavasszal is friss lesz az alma, ha így tárolod
Mit tegyünk, ha az őszi almaszezon bőségéből szeretnénk egészen tavaszig megőrizni néhány szemet? Hogyan tároljuk úgy az almát, hogy hónapokkal később is élvezhessük frissességét? Olvass tovább és mutatjuk!
Hónapokon keresztül friss marad
Az alma az egyik legnépszerűbb gyümölcs, amely nemcsak finom, hanem rendkívül sokoldalú is: süthetünk belőle pitét, készíthetünk belőle kompótot, vagy egyszerűen csak frissen, ropogósan fogyaszthatjuk. Sőt, ha megfelelően tároljuk, akár hónapokon keresztül frissen tarthatjuk.
Eltarthatóságának titka a megfelelő fajta kiválasztása és a gondos tárolási körülmények biztosítása. Nem minden almafajta alkalmas hosszú távú tárolásra, és ha nem figyelünk a részletekre, az almák hamar megromlanak. Azonban néhány egyszerű lépéssel és némi odafigyeléssel az almáid frissen tarthatók egészen a tavasz beköszöntéig is. De hogyan érhetjük el ezt? Nézzük meg, milyen tényezőkre kell figyelni, és hogyan tárolhatjuk az almát úgy, hogy akár hónapokkal később is élvezhető legyen! Részletek a galériában!
Próbáld ki ezt az egyszerű, mégis rendkívül hatékony reggeli trükköt és élvezd a számos egészségügyi előnyét!
Leadfotó: 123RF