Óriási hiba rögtön ébredés után kávézni: sokan nem is tudják, miért
Az emberek többsége ébredés után szinte egyből siet ki a konyhába, hogy kitöltse magának a nap első kávéját, mindezt úgy, hogy nincsenek is tisztában azzal, mekkora baklövést követnek el.
Elterjedt tévhit
A kávé, ha felelősségteljesen fogyasztjuk, nemcsak élvezeti forrás, de egészségünk megőrzésében is fontos szerepet játszhat. A benne található koffein serkenti az idegrendszert, javítja a fizikai teljesítményt és fokozza a koncentrációt. Sok kultúrában mélyen gyökerező szertartásként él, ám funkciója sokrétű, hiszen van, aki az energiaszerzés miatt, míg mások csupán az íze kedvéért isszák, egy dolog azonban a legtöbbek esetében azonos: nagy valószínűséggel ébredés után egyből kortyolják is a keserű nedűt, hogy minél hamarabb lendületet kapjanak a nap további részéhez. Ám az igazság az, hogy mindez egy hatalmas tévhiten alapszik, és teljesen felesleges rögtön azután kávézni, hogy kinyitottuk a szemünket; galériánkban azt is eláruljuk, mi ennek az oka!
Korábban már írtunk a kávé fogyasztásának egészségügyi előnyeiről és nemrég kiderült az is, hogy teljesen más hatást vált ki a szervezetünkben, ha különböző időpontokban isszuk. Most itt a legújabb koffeines őrület, amely rohamosan terjed a TikTokon: a kávé ízesítése sóval.
Leadfotó: 123rf
Forrás: Vogue