Kávé sóval? Itt a legújabb TikTok őrület, amire most mindenki esküszik

Korábban már írtunk a kávé fogyasztásának egészségügyi előnyeiről és nemrég kiderült az is, hogy teljesen más hatást vált ki a szervezetünkben, ha különböző időpontokban isszuk. Most itt a legújabb koffeines őrület, amely rohamosan terjed a TikTokon: a kávé ízesítése sóval.

Kávé sóval

Gondoljunk csak bele: a kávé keserű. A só pedig köztudottan ellensúlyozza a keserűséget. Miért ne járhatna a kettő kéz a kézben? "Miután megkóstoltam, megszerettem, és onnantól tudtam, hogy soha többé nem fogom máshogy készíteni a reggeli kávét." - írta egy kommentelő TikTokon. Bár egyesek számára szokatlannak tűnhet, de az ötlet, hogy a kávéhoz sót adnak már régóta létezik, valójában meglehetősen széles körben ismert, és több kultúrában is jól ismert hagyomány.


Törökországban például a házassági ajánlatok kapcsán terjedt el, ilyenkor a leendő menyasszony sózott kávét szolgál fel a leendő férjének, hogy próbára tegye a türelmét és a jellemét. Ez a rituálé a törökországi esküvői szokások fontos része, és mély kulturális jelentőséggel bír. Egyébként ez a szokás Skandináviában és Tajvanban is elterjedt. A vietnámi sós kávé, más néven „ca phe muoi”, a közelmúltban hatalmas népszerűségre tett szert a közösségi médiában. Ez az ital édesített sűrített tejet, kávét és sós tejszínt tartalmaz.

De hogyan és milyen kávékat érdemes sóval ízesíteni? Kattints a galériára és kiderül:

A só hozzáadása előnyös az alacsonyabb minőségű kávékhoz, például az olcsó robusta keverékekhez vagy az instant kávékhoz, mivel elfedheti a durva ízeket és csökkentheti az túlzó keserűséget.
Kattints a további képekért!

Lead kép: 123rf, forrás: Glamour UK

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
Az E.ON Hungária Csoport nemrég arról számolt be, hogy az árvíz által veszélyeztetett települések szinte mindegyikén be kellett avatkoznia.
Fashion&Beauty
Persze az is fontos, hogyan ápolod a hajadat, ahogyan haladsz az idősebb kor felé. Ehhez is adunk számodra néhány tippet!
Sztárok
James Cameron máris lecsapott Charles Pellegrino író Last Train From Hiroshima című dokumentumregényének az adaptálási jogaira: a legendás mozidirektor az Avatar-filmek után a Hiroshimára és...