Ennyi mindennel menthető az elsózott leves: ez a 4 legjobb trükk
Nagyon bosszantó tud lenni, amikor legjobb szándékunk ellenére is elrontjuk a család kedvenc levesét azzal, hogy elsózzuk. Azonban ilyenkor sem kell kétségbe esni, néhány trükknek köszönhetően ugyanis pillanatok alatt megmenthető a végeredmény!
Próbáltad már valamelyiket?
Lehetünk akármilyen jártasak a konyhában, olykor mindannyian vétünk valamilyen hibát főzés közben: elég egy apró, rossz mozdulat, esetleg egy váratlan telefoncsörgés, ami elvonja a figyelmünket, vagy csak annyi, hogy aznap a szokásosnál fáradtabbnak érezzük magunkat, a baj bármikor megtörténhet. Általános baki például, hogy túl sok só kerül az adott fogásba, ami így az asztalra kerülve fogyaszthatatlanná válik – ilyenkor jogosan érezzük magunkat csalódottnak, hiszen oda a több órás munkánk. Viszont jó, ha tudjuk, hogy kár ilyen esetben csüggedni, tudniillik bizonyos praktikák simán kihúznak minket a csávából; galériánkban felsoroljuk a legjobb módszereket, amiket érdemes bevetni, ha véletlenül túl sósra sikerül a leves!
Főételek mellé gyakran választunk rizst kísérőnek, azonban olykor nehéz eltalálni a megfelelő mennyiséget, így sokunknál előfordul, hogy ebéd után jóval több lesz a maradék, mint ahogyan azzal előre számoltunk – azonban nem szükséges, hogy a szemetesben landoljon, a másnapos köretből ugyanis még számos izgalmas dolog készülhet.
Leadfotó: 123rf
Forrás: Bors