Ha így főzöd a rizst, olyan finom lesz, mint még soha: ez az extra hozzávaló a tökéletes köret titka
Az egész család repetázni fog a rizsből, ha bevetsz egy apró trükköt, amelytől a köret elképesztően finom és szaftos lesz.
Viszlát, száraz, ízetlen rizs!
A rizs még mindig az egyik legkedveltebb köret az emberek körében, nem véletlenül, hiszen szinte minden húshoz és főételhez passzol amellett, hogy még a desszertek esetében is bevethetjük, így egy igazán sokoldalú alapanyagról van szó, amely laktató és tápláló is egyben, valamint egészségesebb, mint a burgonya. Megannyi fajtáját ismerjük, legyen szó a fehér, a barna, a rövid és hosszú szemű, a jázmin, a basmati vagy épp a piláf rizsről, melyekből mind ínycsiklandó köretet készíthetünk, főleg akkor, ha egy extra hozzávalót is belecsempészünk a főzővízbe, ami olyan ízt kölcsönöz az apró szemeknek, hogy garantáltan két tányérral fog szedni belőle az egész család. Galériánkban eláruljuk, pontosan milyen konyhai praktikáról is van szó!
A legjobban megtervezett reggeli vagy ebéd is kellemetlen élménnyé válhat, ha a tökéletesen sima, fényes felületű főtt tojások helyett kicsorbult, megcsonkított darabokat kapunk.
Leadfotó: 123rf