Lifestyle

Fogadjunk, hogy te sem tudtad: ezek a népszerű nyári gyümölcsök kárt tehetnek a májadban

Szinte mindenki rajong értük - különösen a nyári szezonban -, azt viszont kevesen tudják, hogy nem csupán pozitív hatást gyakorolnak az egészségünkre.

Mégsem annyira egészségesek?

Július első felében berobbant a kánikula, és egyelőre nem úgy tűnik, hogy a banánérlelő forróság a közeljövőben csillapodna. Ebben az időben az emberek többsége a hűtött nyalánkságok - fagylaltok, desszertek - után nyúl, és persze olyanok is akadnak, akik a nem kevésbé finom, viszont jóval egészségesebb(nek tűnő) nyári gyümölcsöket részesítik előnyben. Ki gyanakodna arra, hogy ezek a termékek - a közhiedelemmel ellentétben - akár negatívan is befolyásolhatják az egészségünket? Nos, ha már elmúltál 45 éves, akkor bizony aggódnod kell néhány, a mostani szezonban is töretlen népszerűségnek örvendő gyümölcs miatt, ezek ugyanis könnyűszerrel károsíthatják a májadat. Lapozz tovább, a cikk a galériában folytatódik!

A görögdinnye glikémiás indexe (GI) például relatíve magasnak mondható, vagyis a glükóz gyorsan és akadálymentesen bejut a májba, jelentősen növelve annak terhelését.
Kattints a további képekért!

Talán nem is gondoltad volna, de egy ártalmatlannak tűnő gyümölcs is kiválthat súlyos allergiás reakciókat.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Lifestyle
Fashion&Beauty
Időtálló, divatos és praktikus ruhadarab, amely egyetlen nő gardróbjából sem hiányozhat.
Lifestyle
Az Ikrek ma igazán sikeresnek érezheti magát. Napi horoszkóp.
Sztárok
Sabrina Carpenter egyre nagyobb teret hódít a fiatalok szívében, és mára a popzene egyik legígéretesebb sztárjává vált.