Elhunyt a Ragyogás kultikus színésznője, akinek Jack Nicholson rémisztő karakterével kellett szembeszállnia

Shelley Duvallt a Ragyogás című Stephen King adaptáció tette világhírűvé, amiben Stanley Kubrick rendező pokolian keményen bánt a színésznővel anno.

Duvall sajnos utána nem is igazán talált vissza önmagához

Hetvenöt éves korában elhunyt Shelley Duvall amerikai színésznő. Az tette igazán világhírűvé, hogy szerepelt Stanley Kubrick által rendezett 1980-as Ragyogásban.

Duvall anno alig múlt húsz éves, amikor művész barátja, Bernard Sampson partiján megismerkedett Robert Altman filmrendezővel, akinek rögtön megtetszett a magas, törékeny lány, ezért szerepet ajánlott neki az éppen készülő Brewster McCloud című filmjében.

A galériánkban még elárulunk róla néhány titkot, és megmutatjuk, hogyan búcsúzott tőle az élettársa!

A Ragyogást ma már minden idők egyik legjobb, legnagyobb hatású horrorjaként szokták emlegetni, de Stephen King például kifejezetten utálja.
Kattints a további képekért!

Az immáron 73 éves Shelley Duvall az 1980-as Ragyogás című horrorfilmben nyújtott alakításával vált közismertté, a forgatáson azonban olyan traumákat élt át, melyek örökre megváltoztatták az életét.

Leadfotó: Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images

Oldalak

Video Alhat-e a kutya az ágyban? Erről is vallottak a magyar hírességek
Lifestyle
Te is küzdesz azzal, hogy a sokat ígérő diéták és a rendületlen kitartásod ellenére egyszerűen nem sikerül leadni a kilókból? Nos, cikkünkben felfedünk egy módszert, ami nagy eséllyel segíthet a...
Lifestyle
Mind tudjuk, hogy a zöld- és a citromfű tea fogyasztása segítheti a zsírégetést, ám van egy olyan teafajta, amely ezeknél is hatásosabb.
Lifestyle
Sokan nem is gondolnák, de bizony több szín is van, amit érdemes elkerülni, ha a fürdőszobáról van szó, legalábbis a belsőépítészek és a lakberendezők szerint.