Stroke-ot is okozhat a magyarok kedvenc vitaminja: kockázatos lehet a szedése, légy vele óvatos!

Gondoltad volna, hogy egy népszerű étrend-kiegészítő akár egy halálos állapothoz is vezethet? Nos, ezt állítja egy friss tanulmány.

Fokozott kockázatnak vagy kitéve, ha ezt szeded

A halolajat tartalmazó étrend-kiegészítők egyes embereknél akár a stroke kialakulásának fokozott kockázatához is vezethet a kutatók szerint, akik összefüggést találtak a halolaj szedése, valamint a stroke és a pitvarfibrilláció megnövekedett rizikója között azoknál, akiknek nincs semmiféle szívproblémája. A kutatás azt is megállapította, hogy azoknál a szívproblémákkal küzdő embereknél, akik rendszeresen halolajat fogyasztottak, alacsonyabb volt a pitvarfibrilláció és a szívbetegség súlyosbodásának kockázata, ami igencsak érdekes konklúzió. Egy biztos: a halolaj fogyasztása nagy veszélyekkel is járhat, így ez a táplálék-kiegészítő csak bizonyos emberek számára előnyös. Galériánkban olvashatod a részleteket!

Az omega-3 zsírsavak forrásaként a halolaj étrend- és táplálék-kiegészítők az elmúlt években rendkívül népszerűvé váltak a szív egészségének javítására törekvő emberek körében, holott a legújabb kutatások épp azt sugallják, hogy a halolaj növelheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
Kattints a további képekért!

Egy orvos leplezte le, hogy a forróságban mik azok a hűsítő italok, amiket mindenképpen kerülni kell. Sajnos az édes üdítőkkel, mint mondjuk a cola nagyon nem leszel előrébb.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
Az ember azt gondolná, a fagyasztóban bármit eltehetünk hosszú évekre, pedig nem. vannak ételek, amik ehetetlenek lesznek felolvasztás után.
Sztárok
Az Inspiráló Nők jelölőbizottságának tagja, Sváby András többek között arról mesélt a Femcafe.hu-nak adott interjújában, hogy mit jelent számára a motiváció és a siker és ki az a nő az életében, aki...
Lifestyle
A Nyilas szerelmi életében váratlan fordulatra lehet számítani. Napi horoszkóp.