Hoppá: a kutatók eldöntötték, hogy a szalonna mégsem egészségtelen
A vegetáriánusok és a vegánok valószínűleg kirohannak a világból, ha meghallják a szót, hogy ”szalonna”. Pedig úgy néz ki, hogy a bacon bizony jó hatással van ránk.
Nem kell a szalonnát betenni két szelet szalonna közé, és úgy enni, és akkor nem lesz semmi gond
A szalonna valóban egy sokoldalú és ízletes hús, ami évszázadok óta az emberi étrend része.
A szalonna jellegzetes ízét a sózás és a füstölés mellett a sütés során keletkező kémiai reakciók adják, amelyek során a zsírsavak lebomlanak, és olyan vegyületekké alakulnak, mint a furánok, aldehidek és ketonok. Ezek a vegyületek adják a szalonnának édes, diós, füves és vajas ízjegyeit.
Most egy kutatás kimutatta, hogy a bacont abszolút nem kellene mellőznünk az étrendünkből. A galériánkban azt is megmutatjuk, hogy miért!
A férfi először fájdalmas migrénről számolt be az orvosoknak. Ezután jöttek rá, hogy sokkal nagyobb a gond, mint azt hitték.