Lifestyle

Hogyan lehet hatékonyan erősíteni a lovak immunrendszerét?

Ahhoz, hogy a lovak sikeresen felvegyék a harcot a különböző kórokozókkal szemben, fontos, hogy megfelelő állapotban legyen az immunrendszerük. Így még ha meg is betegszenek, akkor sokkal hamarabb fel tudnak gyógyulni.

Az AnivetDirect takarmánykiegészítői és gyógyászati eszközei között rengeteg olyan készítmény található, amivel megelőzhetjük, hogy túlságosan legyengüljön egy betegség következtében a paripánk. A következőkben részletesen kifejtjük, hogy melyek ezek, és hogy mi mindent lehet megtenni a lovak egészségének megőrzése érdekében.

Milyen veszélyek leselkednek a lovakra?

Ahogyan a nőkre, férfiakra és a gyerekekre, úgy a lovakra is megannyi kórokozó veszélyt jelenthet, ha a természetes védekezési mechanizmusuk le van gyengülve. Ezek közül az influenza, a herpeszvírus, a kólika, a bélfertőzések és a paraziták által okozott súlyos következmények is megelőzhetők, ha erős egy ló immunrendszere.

Így ugyanis rögtön, amikor megfertőződik az állat, felveszi a harcot a betegséggel szemben. Értelemszerűen annál hatékonyabb az eredmény, minél jobb állapotban van az adott ló szervezete. Egy esetleges sérülés esetén is az immunrendszer segíti a gyógyulási folyamatot, ami az állatokat érő stressz káros következményeit is csökkentheti.

Ezt kell tenni, hogy megerősödjön egy ló immunrendszere

Kiemelkedő fontossággal bír az, hogy milyen mennyiségű és minőségű takarmányt biztosítunk a lovak számára. Lényeges, hogy olyan körülményeket biztosítsunk az állatoknak, ahol jól érzik magukat.

A paripák többségének jelentős mozgásigénye van. Ha eleget tudnak nap mint nap mozogni, akkor az általános egészségi állapotuk is jobb lesz. Célszerű igénybe venni az oltásokat és minden védőintézkedést, amivel megelőzhetjük a súlyos betegségeket.

Nem csak szintetikus készítményekkel segíthetjük a lovak immunrendszerét

Léteznek olyan természetes anyagok és gyógynövények, amelyek alkalmasak arra, hogy erősítsék a paripák immunrendszerét. Ez egy igen kíméletes megoldás, hiszen kevesebb mellékhatásuk van, mint például az antibiotikumoknak és más gyógyszereknek.

A gyógynövényekről tudni kell, hogy általában különböző módokon tudják támogatni a lovak immunrendszerét. Egyes fajtáknak antibakteriális, antivirális és gyulladáscsökkentő hatásaik is vannak, aminek köszönhetően nem csak egy, hanem több betegséggel szemben is védettebbé teszi az állatot. A betegségek elleni védekezésben segítséget nyújthat a béta-glükánok mellett a cink, az E-vitamin, a szelén, a probiotikumok és az Omega-3 zsírsavak is.

Érdemes kikérni szakember segítségét bizonyos esetekben

A gyógynövények és táplálékkiegészítők fontos elemei lehetnek a lovak étrendjének, ugyanakkor célszerű körültekintően eljárni ezek adagolása kapcsán. Jó ötlet konzultálni egy állatorvossal, mielőtt ezek bevezetésre kerülnek.

Fontos, hogy soha ne térjünk el az ajánlott adagolástól, és kövessük a termékek leírásában található útmutatót, valamint vegyük figyelembe azt is, amit az állatorvos ajánl.

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Lifestyle
A Kos életében felbukkan egy régi szerelme és teljesen felkavarja. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Lifestyle
Az anyós és a meny kapcsolata nem mindig felhőtlen. Itt is egy ilyen szituáció bontakozott ki, amikor előbbi erősen bele akar szólni az esküvőbe. Persze nem ez az egyetlen bonyolult szál a...
Lifestyle
Pedig a szakemberek szerint ha jobban vigyáznánk a mobilunk akkumulátorára, akkor azt alaposan meghálálná. A többség ugyanazt az ordító hibát követi el.