Ez a 3 szobanövény segít hűsen tartani a lakást a legnagyobb kánikulában is

Ezek a zöld csodák nemcsak esztétikai élményt nyújtanak, hanem segítenek is abban, hogy otthonunk hűvösebb és kellemesebb legyen a forró nyári napokon. Tegyél egy próbát, és élvezd a természet nyújtotta frissességet.

Hűsítő növények

A nyár tele van napsütéssel, strandolással és frissítő limonádékkal, de sajnos gyakran hozza magával a forróságot is, ami nehézzé teheti az otthonunkban való pihenést. Szerencsére a természet kedvelőinek van egy egyszerű, mégis hatékony megoldása: olyan növények beszerzése, amelyek természetes módon hűsítik a lakást. Az alábbiakban három ilyen növényt mutatunk be, amelyek nemcsak szépek, hanem hasznosak is.

1. Zöldike (Chlorophytum comosum) A zöldike, vagy más néven csokrosinda, az egyik legnépszerűbb szobanövény, és nem véletlenül. Ez a könnyen gondozható növény remekül tisztítja a levegőt, mivel kiválóan szűri ki a káros anyagokat. Emellett a zöldike levelei párologtatás révén növelik a levegő páratartalmát, ami hűsítő hatást eredményez. Ha több zöldikét helyezel el otthonod különböző pontjain, jelentős különbséget tapasztalhatsz a belső tér hőmérsékletében.
Kattints a további képekért!

A kivi gazdag tápanyagtartalma, különleges íze és sokoldalú felhasználhatósága miatt egyre népszerűbbé válik az egészségtudatos emberek körében. De vajon mindenki tudja, hogyan érdemes igazán fogyasztani?

Leadfotó: 123RF

VIA

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
A Bika napját egy kellemetlen félreértés árnyékolhatja be. Napi horoszkóp.
Sztárok
Matthew Fox személyesítette meg Jack Shepard karakterét a Lost - Eltűntek című sorozatban, s bár akkoriban ő maga óriási népszerűségnek örvendett, ma már szinte egyáltalán nem szerepel a nyilvánosság...
Lifestyle
A mellrák korai felismerése életet menthet – több szervezet közösen hívja fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre.