Ezekben a pozíciókban alszol? Lehet gigászi hibát követsz el, és ideje változtatni

Meglepő lenne felmérést csinálni, hogy ki milyen pozícióban alszik. Azon sokszor vitáznak a szakértők, hogy melyik alváshelyzet a legjobb, de azt már tudják, hogy melyik mit okozhat.

A hason alvásnak például elég sok hátulütője van

Az alvási pozíciók megváltoztatása nem mindig könnyű, különösen, ha már hosszú ideje ugyanabban a helyzetben tudunk álomra szenderülni.

Nem alszod ki magad rendesen, akkor azt bizony hosszú távon az egészséged bánhatja. Néhány egyszerű módosítással, mint például a megfelelő párnák és matracok használata, valamint az alvási környezet optimalizálása, jelentősen javítható az alvás minősége.

A galériánkban most megmutatjuk, hogy egyes alváshelyzeteknek milyen hátulütői vannak.

A hátán alvás a szakértők szerint az egyik legjobb, mivel ez a pozíció támogatja a gerinc természetes görbületét, és segíthet csökkenteni a hátfájást. Ezenkívül ez a pozíció előnyös lehet a légzési problémákkal küzdők számára, mivel nem akadályozza a légutakat, ellentétben a hason alvással, amely növelheti a horkolást és az alvási apnoét.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
Sztárok
Bár első látásra meg nem mondanánk a két nőről, hogy testvérek, hiszen nem igazán hasonlítanak egymásra, vitathatatlan, hogy mindketten a maguk módján csinosak, és valódi természetes szépségek.
Sztárok
A walesi herceg évek óta védelmezi feleségét és családját, éppen ezért volt nagyon dühös, amikor Katalinról egy titkos fotót tett közzé valaki.
Lifestyle
Ez a kérdés nemcsak segíthet megérteni a partneredet, de egy jó alap lehet egy mélyebb beszélgetéshez is, ahol kiderítheted, mennyire képes együtt érezni másokkal, és hogyan kezeli a kapcsolatait.