Melyik hazai termálvíztől válik a bőrünk szebbé és selymesebbé?

Mutatjuk, hogy milyen jótékony hatással vannak bőrünkre a hazai termálvizek.

A szép és selymes bőr titka

A termálvizek többféle módon is jótékony hatással lehetnek a bőrünkre. Sokszor tapasztaljuk, hogy a termálvizes fürdőzés után a bőrünk szebbé és selymesebbé válik, ráadásul az enyhébb bőrproblémák is megszűnnek. A híres franciaországi Vichy üdülőhelyen a gyógyvizet sokáig csak belsőleg, ivókúrák formájában alkalmazták, és véletlenül egy felfedezés során derült ki, hogy a víz külsőleg használva gyorsítja a bőrsérülések gyógyulását, majd további vizsgálatoknak köszönhetően így vált később világszerte is ismert kozmetikai márkává. Azonban nem szükséges Franciaországig utaznunk, hogy bőrszépítő hatású termálvizeket találjunk.

Kattints a galériára és mutatjuk, hogy milyen hatással vannak bőrünkre a hazai kénes, jódos és sós termálvizek:

Tapasztalatok szerint a kénes, jódos, és magas sótartalmú termálvizek különösen jó hatással vannak a bőrre, ráadásul szinte minden hazai termálfürdő vizében jelentős mennyiségű metakovasav is van, ami kedvezően hat a bőrre, a körömre és a hajra.
Kattints a további képekért!

Lead kép: 123rf, forrás: TermalOnline

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Sztárok
Jason Momoa és Lisa Bonet ritkán látott fia, a 15 éves Nakoa-Wolf ha akarná, sem tudná letagadni édesapját, sőt: a tinédzser egy az egyben úgy néz ki, mint az Aquaman sztárja.
Utazás
Egy új globális felmérésből kiderült, hogy melyek azok a legfurcsább tárgyak, amiket a vendégek az idei utazásaik során ott felejtettek a szállodai szobákban — és ezek közül néhánytól biztos leesik...
Lifestyle
Egy mosoly ugyan kedvességet és pozitivitást sugallhat a mindennapokban, de az igazolványképeken inkább zavaró tényezőnek számít.