Ilyen esetekben nem javasolják az orvosok az úszást - néha többet árt, mint használ

Köztudott, hogy az úszás számos kedvező hatással jár, azonban néhány esetben kimondottan nem ajánlott, sőt bizonyos betegségek esetén egyes úszásnemek használata egyenesen tilos.

Bizonyos esetekben nem javasolt

Általánosságban elmondható, hogy az úszás pozitív tulajdonságokkal bír, és az egyik legegészségesebb és leginkább ajánlott mozgásforma. Nyugtató és frissítő hatása javítja a közérzetet és az állóképességet, valamint kedvezően befolyásolja a vegetatív idegrendszert, így számos betegség megelőzését, vagy fennálló probléma esetén akár az állapot javulását is elősegítheti. Azonban van néhány olyan eset, amikor az úszás ténylegesen nem javasolt, vagy legalábbis nagyobb körültekintést igényel.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy melyek ezek, akkor kattints a galériára:

Fontos megemlíteni néhány olyan esetet, amikor mindenféle vízben tartózkodás, például a medencében üldögélés is ellenjavallt. Ilyenek például a fertőző betegségek, nyílt sebek, bőrbetegségek, vizelettartási problémák, valamint az eszméletvesztéssel járó állapotok.
Kattints a további képekért!

Lead kép: 123rf, forrás: TermalOnline

Kedvező árú termálfürdők a fővárostól egy karnyújtásnyira.

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Sztárok
John Ashton 76 esztendősen távozott az élők sorából. A világhírű karakterszínész halála előtt néhány hónappal még feltűnt A Beverly Hills-i zsaru negyedik, a Netflix által bemutatott epizódjában.
Lifestyle
Ragyogó halloweeni képjátékkal kedveskedünk azoknak, akik már most tűkön ülve várják az őszi szezon talán legnépszerűbb ünnepét.
Egészség
Karasi Dániel olyan témát hozott be ismét a köztudatba, amiről nagyon nehéz beszélni, és a többség kerüli. Azonban sokaknál eljön egy pont, amikor meg akarnak ismerkedni a halál gondolatával.