Olyan jelöléseket kaphatnak az egészségtelen ételek, mint a cigisdobozok, de reméljük azért elrettentő képeket nem tesznek rá

Megvennéd-e a chipset, ha az lenne ráírva, hogy szívrohamot, vagy rákot okozhat? Valószínűleg ennek se sok visszatartó ereje lenne, de azért megpróbálnák.

Sokan fordulnak az egészséges táplálkozás felé, de még nem elegen

Az ultrafeldolgozott élelmiszerek (UPF-ek) veszélyeinek tudományos vizsgálata már évtizedek óta zajlik, és a kutatások egyre több aggodalomra adnak okot.

A Harvard Egyetem kutatói például kimutatták, hogy az UPF-ek fogyasztása növelheti a korai halálozás kockázatát. Az ultrafeldolgozott élelmiszerek közé tartoznak a készételek, jégkrémek, ketchup-jellegű szószok és más, alacsony tápértékkel bíró, de sok mesterséges adalékanyagot tartalmazó termékek.

Visszaszorítnád őket, ha cigisdobozokhoz hasonló figyelmeztetést látnál rajtuk? A galériánkból kiderül, hogy mire készülnek!

Az UPF-ek veszélyességét több tényező is magyarázhatja. Egyrészt, gyakran magas a só-, cukor- és telített zsírtartalmuk, amely hozzájárulhat a szív- és érrendszeri betegségek, a 2-es típusú cukorbetegség, az elhízás és bizonyos ráktípusok kialakulásának kockázatához.
Kattints a további képekért!

Azon is sokáig ment a vita, hogy vajon a kávé egészséges-e. Nos, a jelenlegi állás szerint igen, ha nem visszük túlzásba.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Sztárok
Azt tudjuk jól, hogy az előadók közül Szikora Róbert is mindig őszintén elmondja, amit gondol. Most Azahriah, és a Valmar is a középpontba került.
Sztárok
Ismét egy afféle romantikus vígjáték vette át a vezetést a magyar Netflixen, de természetesen mutatjuk a többi filmet is, amik mostanában taroltak.
Sztárok
Cameron Diaz megállíthatatlanul dacol az idő múlásával és a korosodás látható jeleivel: a színésznő szinte ugyanúgy néz ki, mint amikor az 1994-es A maszk című filmben híressé vált, mindemellett...