Lifestyle

Döbbenetes, milyen titkot derítettek ki a tudósok a kávéról: ha te is irodában dolgozol, erről mindenképpen tudnod kell

A szakemberek már régóta tudják, milyen jelentős mértékben rombolhatja az emberi egészséget a mozgásszegény életmód és az irodai munka. Igen ám, de mi köze mindehhez a kávézási szokásoknak?

Egy meglepő összefüggés

Nos, "csupán" annyi, hogy a kutatók nemrégiben rájöttek: a gyakori kávéfogyasztás ellensúlyozhatja a mozgásszegény életmód negatív hatásait. A ScienceAlert ismertette azt a gondolatébresztő tanulmányt, melynek keretében a kínai Szucsoi Egyetem szakértői több mint 10 ezer amerikai adatait vetették elemzés alá. Az eredményekből kiderült, hogy azok a személyek, akik napi rendszerességgel isznak kávét, voltaképpen megvédik magukat a napi 6 vagy annál is több órányi ülés egészségkárosító hatásától. Ha kíváncsi vagy a kutatás további részleteire, irány a galéria!

A hasonló mennyiségű időt üléssel töltő, de nem kávézókhoz képest e csoport tagjai 1,58-szor kisebb eséllyel haltak meg 13 évvel az adatgyűjtés kezdete után.
Kattints a további képekért!

A kávé hűtőbe helyezését általában biztonságos tárolási módnak tekintik, de nem minden esetben tökéletes módszer, így bizonyos szabályokat feltétlenül szükséges betartani.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Lifestyle
Krumplis tésztát készíteni nem nagy ördöngösség, éppen ezért nyugodtan kísérletezz vele, amennyiben valami izgalmas újdonságra vágysz.
Sztárok
Détár Enikő és Kiss Péter már nagyon régóta kiegyensúlyozott kapcsolatban élnek, de anno a művésznő és Rékasi Károly elég viharos körülmények között szakítottak.
Egészség
A csapadékos időjárás miatt jelent meg belőlük rengeteg, ezért az Északerdő Zrt. is figyelmeztetést adott ki. Nagyon oda kell figyelni, mert rengeteg halálesetért ez a felelős.