Azonnal cselekedj! Innen tudhatod, ha a kutyád hőgutát kapott

Ebben a kimerítő hőségben extrán érdemes odafigyelnünk négylábú barátainkra is, ők ugyanis nem mindig tudják egyértelműen jelezni, ha hőség okozta rosszullét gyötri őket.

Hőguta kutyáknál: tünetek és teendők

A hőguta komoly és potenciálisan életveszélyes állapot kutyáknál, amelyet a test hőmérsékletének veszélyes emelkedése okoz. A kutyák kevésbé hatékonyak a hőszabályozásban, mint az emberek, mivel főként lihegéssel és a talppárnáikon keresztül izzadva hűtik magukat. Ezért különösen fontos, hogy tisztában legyünk a hőguta jeleivel és tudjuk, hogyan kell cselekedni vészhelyzet esetén. Részletek a galériában!

1. Erős lihegés és nyáladzás A hőguta egyik első jele az erős, folyamatos lihegés és nyáladzás. A kutya megpróbálja hűteni magát, de ha a hőmérséklet túl magas, ez nem elég hatékony.
Kattints a további képekért!

A napszúrás komoly állapot, de megfelelő elővigyázatossággal és a tünetek időben történő felismerésével megelőzhetjük a súlyos következményeket.

Leadfotó: 123RF

VIA

Oldalak

Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
Lifestyle
Sztárok
Szeptemberben közölte a nagyérdeművel a jó hírt Katalin hercegné, miszerint kemoterápiás kezelésének végéhez ért, ám a munkába csak fokozatosan tervez visszatérni, emiatt pedig egyelőre továbbra is...
Sztárok
Julia Robert is kedvelte ezt a különleges, buja parfümöt, amit egyébként Vivien Leigh és Marilyn Monroe is gyakran és előszeretettel viselt.