Utazás

A használtautó-adásvétel még sosem volt ilyen kényelmes és biztonságos

A tulajdonosok kezében maradhat a kulcs, de profik intézik az eladást.

A használtautó-piac dinamikusan fejlődik, és a magánszemélyek számára egyre fontosabbá válik, hogy megbízható, átlátható szolgáltatások segítségével értékesítsék, illetve vásárolják meg a járműveiket. Egy új, innovatív megközelítés lehetővé teszi, hogy az autótulajdonosok az eladás pillanatáig használhassák a kocsijukat, miközben a szakértők gondoskodnak a hirdetések professzionális kezeléséről, az autó állapotának pontos felméréséről és a jármű eladásra történő felkészítéséről is.

Időigényes lehet a használtautó-értékesítés

A használtautó-értékesítés gyakran időigényes és stresszes folyamat, amely számos buktatót rejt az eladók és a vevők számára egyaránt. A tulajdonosok számára az autók állapotának és értékének pontos meghatározása, valamint a potenciális vevőkkel való tárgyalások és egyeztetések nehezíthetik meg és tehetik kényelmetlenné az eladási folyamatot. A vevők pedig a jogszabályoknak megfelelő adásvétel mellett sok esetben hitelfelügyintézést vagy csereautó-beszámítást is szeretnének, amit egy magáneladó nem tud számukra biztosítani.

Murvai László, a KocsiGuru tulajdonosa - Femcafe “Az eladók és vevők a megbízhatóságot és az átláthatóságot keresik a használtautó-piacon. Az árak most csökkenő tendenciát mutatnak, így a pontos árazás fontosabb, mint valaha. Több hónapot és százezreket spórolhatnak az eladók azzal, ha nem áll feleslegesen az autó, mert túlárazva nem tudják eladni. Az autó állapotának alapos felmérése, a releváns dokumentációk gondos összegyűjtése, a professzionális hirdetés és teljes körű ügyintézés mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az autó reális piaci értéken és a lehető leggyorsabban cseréljen gazdát” – avat be Murvai László, a használtautó-eladásban jártas KocsiGuru Kft. ügyvezető-tulajdonosa.

Add el kényelmetlenségek nélkül

A használtautó-piacon többféle értékesítési modell működik, egyedi előnyökkel és hátrányokkal. A felvásárlás gyors, de jellemzően 15-25%-kal a piaci ár alatti összegen történik, ami az eladók számára jelentős anyagi veszteséggel jár. A hagyományos bizományos értékesítés lehetővé teszi az autók piaci áron történő eladását, de ehhez az eladónak le kell adnia a járművet a szolgáltató telephelyén, ami korlátozást jelent azok számára, akiknek a mindennapi közlekedés során szükségük van a járművükre.

Ezért a KocsiGuru Kft. egy olyan szolgáltatást fejlesztett ki, ami egyedülálló módon lehetővé teszi, hogy az eladók a modern, bizományos értékesítés összes előnyét élvezzék. Tehát piaci értéken kínálják a járműveiket, tökéletesen felkészítve, kitisztítva, műszakilag átvizsgálva, profi hirdetéssel, teljes körű adminisztrációval és igény szerint hitelügyintézéssel vagy csereautó-beszámítással, miközben továbbra is szabadon használhatják azokat a mindennapok során.

“A KocsiGuru GO-t úgy alakítottuk ki, hogy az eladók élvezhessék a KocsiGuru SZÉF szolgáltatásunk minden előnyét, de anélkül, hogy le kellene mondaniuk az autójuk használatáról. A hirdetések professzionális kezelésétől kezdve, az állapotfelmérésen át, egészen a teljes körű ügyintézésig minden részletet mi kezelünk. Az eladás pillanatáig az ügyfelek továbbra is szabadon használhatják az autójukat, csak a potenciális vevőknek történő bemutatások alkalmával kell behozniuk a telephelyre.”

Teljes körű információ egy kattintásra

A használtautó-értékesítés is egyre inkább az online térbe költözik, ami növeli az átláthatóságot. Ma már könnyedén lekérhetőek egy autók adatai online, akár a külföldi portálokról is. Nyugat-Európában és Amerikában gyakran a szervizelőéletet is feltüntetik, így egy alvázszám alapján pár másodpercen belül minden információ kideríthető egy autóról.

KocsiGuru használtautó kereskedés - Femcafe

“Magyarországon még mindig nagy a bizalmatlanság a használtautó-piac iránt, de az ügyfelek 90%-a már ma is az online térből érkezik, és az elvárások is megváltoztak. Az emberek tudatosabbak, szerviz- és kárelőéletet néznek, és az eladás napján történő átvizsgálás is egyre népszerűbb. A jövőben arra számítok, hogy a digitális átalakulás még inkább erősödni fog Magyarországon, ahogyan az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában már megfigyelhető” – hangsúlyozta Murvai László.

Lead fotó: Pexels /Torsten Dettlaff/

Oldalak

Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
Utazás
Lifestyle
A téma a mobiltelefonok széleskörű elterjedése óta foglalkoztatja az emberiséget, de vajon mi a teljes igazság? Tényleg agyrákot okozhat a túlzásba vitt mobilhasználat?
Lifestyle
Sztárok
Szeptemberben közölte a nagyérdeművel a jó hírt Katalin hercegné, miszerint kemoterápiás kezelésének végéhez ért, ám a munkába csak fokozatosan tervez visszatérni, emiatt pedig egyelőre továbbra is...