Egész életedben rosszul főzted a brokkolit: így kell valójában - A szárát is megmentheted ezzel a trükkel

Van egy olyan konyhai praktika, melynek segítségével sokkal egyszerűbb lesz a brokkoli elkészítése, mint valaha, és még a szárát sem kell kidobnod, így az egész zöldséget felhasználhatod.

Legközelebb már csak így fogod csinálni

A brokkoliról mindenki tudja, hogy az egyik legegészségesebb zöldség, hiszen tele van értékes tápanyagokkal és vitaminokkal, valamint viszonylag olcsó is. Mindössze 100 gramm belőle biztosítja a napi C-vitamin szükségletünk 148%-át és a B6-vitamin 10%-át amellett, hogy magas a rosttartalma, de kevés benne a zsír és a szénhidrát, így ideális azok számára is, akik épp fogyókúráznak. A száráz azonban sokan egyből levágják, mielőtt neki állnának az elkészítésének, ez azonban a Mirror szerint nagy hiba. Galériánkban eláruljuk, hogyan kell elkészítened ezt az ízletes zöldséget helyesen, egy nagyon okos konyhai trükk segítségével!

Mártsd a brokkoli fejét a forrásban lévő vízbe úgy, hogy közben fogod a szárát: a zöldség hamar megpuhul, és így sokkal könnyebb lesz rózsáira bontanod a brokkolit, mintha nyersen vágnád fel.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
Lifestyle
Az alábbi betegségeknél akár jelentős enyhülést is hozhatnak a gyógyvizes fürdőkúrák.
Sztárok
Jason Momoa és Lisa Bonet ritkán látott fia, a 15 éves Nakoa-Wolf ha akarná, sem tudná letagadni édesapját, sőt: a tinédzser egy az egyben úgy néz ki, mint az Aquaman sztárja.
Sztárok
Idestova négy éve annak, hogy Harry herceg és Meghan Markle elhagyták a monarchiát, majd új életet kezdtek az Egyesült Államokban, amiről az egykori színésznő félreérthetetlen módon beszélt a...